Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Яким маслом кормитимуть бердичівських дітей в 2020 році

Яким маслом кормитимуть бердичівських дітей в 2020 році

09-01-2020
Ще не забулась в пам’яті історія із закупівлею «вершкового масла» управлінням освіти у 2017 році, коли СБУ (?!!) викрило шахрайську схему з постачання під виглядом вершкового масла, продукту, який був зовсім мало на нього схожий, тому й зацікавила журналістів інформація про нові поставки цього продукту в Бердичеві.

Відповідний договір на постачання вершкового масла для шкіл та дитсадків Бердичева підписала начальник управління освіти і науки міської ради Світлана Басюк вчора, 8 січня. Про це стало відомо з інформації, оприлюдненої на сайті «Прозоро».

Тендер на постачання до міських закладів освіти вершкового масла в 2020 році було оголошено ще 13 листопада минулого року. Очікувана ціна закупівлі 12 500 кілограмів цього продукту складала 2 мільйони 562 тисячі 500 гривень, тобто, по 205 гривень за кілограм. До 29 листопада на участь в тендері подали документи чотири фірми, які запропонували свою ціну масла.


ТОВ «Вівальді Д» (виробник масла з смт. Нова Ушиця, Хмельницької області) запропонував найменшу ціну – 156 гривень за кілограм, 1,95 мільйони за всю поставку; ТОВ «ТВК Сервіс» (Житомирська фірма-постачальник, яка пропонувала масло виробництва Черкаського молокозаводу) – 165 гривень за кілограм, 2,0625 мільйони за все: ТОВ «Акріс-Логістик» (Житомирська фірма-посередник, масло «Рудь» Житомирського маслозаводу) – по 190 грн. за кг, 2,373 мільйони за все, і ТОВ «Продукт-Гарант» (Бердичівська фірма-постачальник, яка запропонувала Ружинське масло) – 199 грн. за кг.


Тендерний комітет управління освіти найдешевшу пропозицію відхилив, бо десь на якомусь листочку не було підпису бухгалтера (а тендерна документація – це близько сотні аркушів), другу дешевшу пропозицію відхилив, бо на копіях документів не стояла дата їх звірення, і віддав перевагу третій пропозиції, ТОВ «Акріс-Логістик».


Ось тут, мабуть, і можна було б закричати про «зраду», адже вартість вибраної закупівлі на 400 тисяч більша, ніж можливої дешевшої пропозиції, але, навряд чи це буде правильним. Скоріше за все, чиновники хотіли бачити в школах і дитсадках продукт відомої торгової марки, яка навряд чи буде займатись фальсифікацією. А знайти якусь неправильну кому в тендерній документації, щоб відхилити небажані пропозиції, завжди можна.


Хоча і до великої, чи хоч до якоїсь «перемоги» в організації дитячого харчування у Бердичеві ой як далеко. Тоді як в Житомирі та інших містах України закупають не окремі продукти, а послуги з харчування в цілому, в теленовинах розповідають про революції в шкільних їдальнях із залученням відомих рестораторів, у Бердичеві королевами балу почувають себе бухгалтерки з господарської групи, які складають меню зразка 195… якогось року, а пошарпані бусики різних постачальників по черзі привозять до шкіл то пару пачок масла, то кілька батонів хліба, то жменьки інших продуктів, які в річному тендері складаються в мільйони гривень.


P.S. Для порівняння, зателефонував до місцевого виробника молочної продукції, ТОВ «Агросвіт», які в Мирославці переробляють на масло, сметану та сир, молоко від власних корів з Слободищенської фірми. Представники підприємства сказали, що справжнє вершкове масло вроздріб вони продають по 250 грн за кг, і то їм це не дуже вигідно. А щодо участі в тендерах сказали, що там стільки непотрібних паперів потрібно писати, що в них не залишиться часу на виробництво, а умови на тендер часто пишуть вже під конкретного постачальника.

Джерело статті: РІО Бердичів

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини