Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Школи Житомира переходять на електронні журнали

Школи Житомира переходять на електронні журнали

24-01-2020
В окремих закладах освіти м. Житомира запустили новий проєкт, який зараз працює у тестовому режимі . Мовиться про введення в освітній процес системи “електронний журнал оцінок” для комунікації педагогів з учнями та батьками. Нову методику виставлення оцінок успішності навчання дитини в тестовому режимі запровадили з 13 січня 2020 року у восьми школах міста, що мають доступ до загальнонаціональної системи «E-schools.info». Поки що ця система не є загальнообов`язковою, а проходить апробацію. Однак планується, що з 1 вересня 2020 року система почне повноцінно функціонувати в усіх закладах освіти міста Житомира.

Про це 24 січня інформує сайт Житомирської мерії.

"Ми відвівали ліцей 25 міста Житомира, де адміністратор проєкту, вчитель інформатики Ірина Свірська, розповіла та показала на прикладі, як працює нововведення у закладі. Для того щоб батьки дитини мали доступ до електронного журналу оцінок, їм необхідно встановити на смартфон спеціальний мобільний додаток «Єдина школа», авторизуватися в системі, увівши номер контактного телефону та пароль особистого кабінету. Це за умови того, що школа, яку відвідує дитина, має доступ до загальнонаціональної системи «E-schools.info». З будь-якого смартфону, в якому встановлено зазначений додаток, батьки можуть бачити оцінки, домашні завдання, розклад та відвідування своєї дитини. У разі відсутності учня на уроці - батькам відразу приходить повідомлення", - йдеться у повідомленні.

У ліцеї розповідають, що несанкціоновано втрутитися в систему учні не можуть: для них є певні обмеження. «Для вчителів щотижня змінюється пароль, створено групу вчителів. Кожен педагог може звернутися в службу підтримки, представники якої відразу передзвонюють та консультують», - говорить пані Ірина.

Відтак, йдучи на урок, вчитель бере із собою планшет. В електронному журналі класний керівник веде облік відвідування учнів, зазначаючи причину відсутності учня на уроці. Програма автоматично обробляє дану інформацію, показуючи по кожному учневі кількість пропусків конкретних уроків.

Пані Ірина показує на планшеті свій розклад як вчителя інформатики, де відмічено проведені уроки із зазначеними темами, заходить на сторінку 5-го класу, показує список учнів, оцінки.

«Щоб поставити оцінку учням, натискаю на клітинку і ставлю відмітку про оцінку чи відсутність на уроці. Перевагою системи є те, що при домашньому завданні є можливість завантажити файл, зробити посилання на ютуб, завантажити файл в паперовому вигляді, дати матеріал на опрацювання дітям, і їм уже не потрібно шукати інформацію»,- відмічає педагог. Вона розповідає, що система сама рахує середній бал, показує шкалу успішності та очікувану оцінку за семестр, яка відмічається вручну.

У ліцеї схвально ставляться до нововведення хоча й зазначають, що у відношенні вчителів ще відчуваються психологічні бар’єри. Діти сприймають з цікавістю та хвилюванням. Батьки ж - у захваті від оперативності інформування про оцінки та відвідування уроків їхніх дітей.

У ліцеї говорять, що поки паралельно будуть існувати два типи журналів - електронний та паперовий. Однак перехід на нову систему з єдиним електронний журналом вже не за горами. Адже, як вважають у ліцеї, введення електронного журналу є не просто новим способом відображення оцінок, а й засобом підвищення успішності учнів та рівня освітнього процесу у закладі освіти.

Отож, серед переваг такого новітнього способу відображення оцінок і водночас потужного засобу комунікації педагогів з батьками дітей відзначимо:

прямий зв'язок між вчителями, учнями та батьками школярів;
можливість супроводжувати домашні завдання додатковими електронними матеріалами (файлами);
можливість для батьків у зручний час дізнатися про успішність та відвідування дитини, а також своєчасно отримати нагадування про батьківські збори та інші заходи;
можливість для учнів у будь-який момент уточнити домашнє завдання з будь-якого предмету, дізнатися про проведення класних чи загальношкільних заходів;
можливість для педагогів ведення обліку поточної успішності учнів, прогнозування результатів їх проміжної і підсумкової атестації, проведення порівняльного аналізу успішності з різних періодів навчання.
Використання електронного журналу дає можливість педагогам вести діалог з учнями та батьками з максимальною ефективністю, а система батьківського контролю рейтингу успішності навчання дитини стане легшою. Адже тепер батькам не потрібно буде переглядати шкільний щоденник своєї дитини чи паперовий журнал у закладі освіти, щоб дізнатися про поточні оцінки.

Школи Житомира переходять на електронні журнали

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини