Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
У дитсадку в Житомирі заощадили на енергоносіях. Зекономлені гроші використали на премії

У дитсадку в Житомирі заощадили на енергоносіях. Зекономлені гроші використали на премії

21-02-2020
В першому півріччі 2019-го року представники адміністрації дитячого садка № 51 у Житомирі завдяки запровадженню програми енергоефективності зекономили 37 тис. грн. бюджетних грошей. Заощаджені тисячі витратили на премії працівникам.

За словами завідувачки дитсадка Тетяни Бас, зробили все правильно, бо заохочення людей стимулює й далі економити енергоресурси.

"Так, дійсно дитячий садочок №51 зекономив майже 37 тисяч гривень на споживанні енергоресурсів у першому півріччі минулого року. Це один із кращих результатів серед дошкільних навчальних закладів Житомира. Зараз у садочку працює 4 групи. До економії світла та води привчають від найменших дітей", -розповіла Тетяна Бас.

За її словами, в садочку є ціла система енергозбереження. "Вода економиться, бо в нас немає такого, щоб протікала вода. Діти знають, що якщо вони помили ручки, вони не на повну потужність відкривають кран. Після робочого дня все освітлення виключене. Це теж допомагає зберегти енергоресурси. У кожній віковій групі є термометр. І якщо температура підвищена, ми повідомляємо завідувача господарством. У наших групах діткам не холодно і не тепло, бо ми розуміємо, що діти повинні рухатись", - сказала Тетяна Бас.

За словами завідувачки господарством дитячого садка Раїси Остапчук, щоранку працівники знімають показники лічильників у закладі та одразу в онлайн-режимі передають їх департаменту економічного розвитку. Цей процес декілька хвилин робочого часу.

Раїса Остапчук: "Вранці о 9-тій годині наш робітник знімає показники на тепловому лічильнику, показники електроенергії, води. Ми записуємо все в журнал і потім я вношу його до системи енергомоніторингу. Вноситься внутрішня температура всіх приміщень".

Керівник департаменту економічного розвитку міської ради: Микола Костриця: "Кожного дня відбувається моніторинг показників по теплу, воді, електроенергії. Якщо за рахунок економії за експлуатацію будівлі є певний резерв, то заклад отримує цю винагороду. Відповідно до положень, заклад на розсуд керівника може стимулювати людей або витратити гроші на інші заходи, які підвищать енергоефективінсть".

Зекономлені гроші у садочку вирішили витратити на преміювання. Доповнення до зарплати працівники отримали перед новим роком.

Тетяна Бас: "Наш профспілковий комітет, виходячи з того, як люди ставилися до виконання своїх обов’язків, преміювали кожного перед новим роком. Це не дуже великі суми. В основному, суми однакові порівняно з тим, хто якою роботою займається. Завідувач господарством отримала трохи більшу суму. Премія нас дуже заохотила, і ми плануємо надалі зберігати і працювати в цьому напрямку".



Автор сюжету Аліна Домбровська

Камера Сергій Базилюк



Джерело статті: suspilne.media

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини