Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
У північних районах Житомирщини рибінспектори вполювали браконьєрів

У північних районах Житомирщини рибінспектори вполювали браконьєрів

28-02-2020
Збитків на 10 тисяч гривень та понад півкілометра браконьєрських сіток. Такий результат одноденного рейду Житомирського рибоохоронного патруля у Хорошівському та Коростенському районах 27-го лютого.

Разом із рибінспекторами у рейді побували і кореспонденти Суспільного Житомир.

Першого порушника зустріли із самого ранку. На Іршанському водосховищі охоронець бази товариства мисливців і рибалок вирішив поєднати роботу із браконьєрством. Ятірами він наловив 10 кілограмів линка та щуки. І хоч застали його на "гарячому". У скоєному чоловік не зізнався.

А цю місцину - річку Уж поблизу села Барди Коростенського району рибоохоронці відвідують декілька разів на тиждень. Все через велику кількість браконьєрів. Сьогодні не був виняток. На двохсотметровій ділянці річки виявили півкілометра сіток, в яких було понад 15 кілограмів риби. Порушники цього разу виявились місцевими . Чоловіки розповіли, що ловити рибу сітками. У цій місцині - це традиція, яка передається із покоління в покоління.

Головний держінспектор рибоохороного патруля Іван Бондарчук: "Збитки нарахували близько 10-ти тисяч гривень. Без господаря була знайдена риба. Її відпустили у природне середовище. Складено три адміністративні протоколи. Також з рибками провели роз’яснювальну бесіду, тому що зараз наближається нерест, щука вже нереститься. І дуже небезпечно ловити її браконьєрськими знаряддями, бо в майбутньому вона має дати потомство".

За словами держінспектора рибопатруля Романа Дем’янчука, через аномально теплу зиму риба почала йти на нерест. Набагато раніше, ніж зазвичай. Тому сітки, в які потрапляє риба з ікрою, це ще більший удар по річковій екосистемі.

Роман Дем’янчук: "Сьогодні під час рейду було помічено, що щука уже виходить на нерест. Це при такій погоді уже потрібно забезпечити тишу, щоб щука могла віднереститися, а також сприяти тому, щоб попереджати порушення".оловний держінспектор рибоохороного патруля Іван Бондарчук: "Збитки нарахували близько 10-ти тисяч гривень. Без господаря була знайдена риба. Її відпустили у природне середовище. Складено три адміністративні протоколи. Також з рибками провели роз’яснювальну бесіду, тому що зараз наближається нерест, щука вже нереститься. І дуже небезпечно ловити її браконьєрськими знаряддями, бо в майбутньому вона має дати потомство".




Автор сюжету Дмитро Поліщук

Камера Віктор Підвисоцький


Джерело статті: suspilne.media

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини