Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
В Умані від COVID-19 помер американський паломник

В Умані від COVID-19 помер американський паломник

04-04-2020
На Черкащині помер 47-річний громадянин США, який прилетів 11 березня з Лондону разом із дружиною і шістьма дітьми. Після його смерті в розташований в Києві лабораторний центр МОЗ України були відправлені для аналізу біоматеріали покійного. З'ясувалося, що хасид був інфікований коронавірусом. З цієї причини понад півсотні осіб, котрі контактували з ним, негайно відправили на самоізоляцію. На інфікування COVID-19 тестуються також присутні в регіоні близькі родичі американця.

В Умані від COVID-19 помер американський паломник


Райцентр Умань, де пройшли останні хвилини життя громадянина США, відомий однією з найбільш шанованих серед юдеїв святинь. Більшість прихильників хасидизму злітаються сюди зі всієї земної кулі на Рош Га-Шана - Новий рік за іудейським літочисленням, що, як правило, припадає на кінець вересня. Прийнято вважати, ніби зустріч НР біля могили цадика Нахмана (1772-1810) гарантує кожному з паломників щасливий і безбідний наступний рік.

Як повідомив у соціальній мережі голова Черкаської обласної державної адміністрації Роман Боднар, паломник-американець страждав до свого інфікування коронавірусом якимось важким захворюванням. Відчувши себе зле, гість Умані збільшив частоту молитовного спілкування з Б-гом, при цьому навідріз відмовився підпускати до себе українських лікарів і дотримуватися їхніх рекомендацій.

Після звістки про кончину іноземця до Умані ввели додаткові поліцейські сили, вони кілька діб поспіль патрулюватимуть місто в посиленому режимі. Городянам наказано суворо дотримуватися умов карантину, а з понеділка, 6 квітня, - виходити зі своїх помешкань тільки в масках. Уманським супермаркетам, як і іншим українським продуктовим магазинам, Кабінет міністрів України наказав видавати покупцям ці засоби індивідуального захисту безкоштовно.

Крім Умані, хасиди зі всього світу прагнуть побувати на Рош Га-Шана ще й на Півночі Житомирщини. У Нових Веледниках Овруцького району похований іще один знаменитий цадик - Ісраель Дов Бер (якого подеколи називають Веледнекером). Щонайменше раз на рік пасажирів одного чи двух Boeing з доволі небідними прочанами зі США у супроводі українських поліцейських доставляють з аеропорту "Бориспіль" кількома автобусами до Нових Веледників. Хасиди після відвідин місця поховання свого чудотворця зазвичай роздають місцевим євреям доларові банкноти. Вважається, ніби це одарювання грошима несе юдеям міцву, тобто благородний вчинок "зараховується" Б-гом кожному з них. Поліція в цей час пильнує, аби серед тих, хто хоче поспілкуватись з іноземцями, не опинилися якісь сторонні люди.

Ті ж з гостей, хто не надто поспішає з Нових Веледників до Умані, залишаються на ночліг у Коростені. Специально для людей, які поклоняються нововеледниківському цадику, побіля Коростенської синагоги кілька років тому спорудили невеличкий готель.


Джерело статті: Житомир-Онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини