Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Житомирянка з Канади: В країні заплановані етапи виходу з карантину. ФОТО

Житомирянка з Канади: В країні заплановані етапи виходу з карантину. ФОТО

01-05-2020
Уродженка Житомирської області Марія Хіміч, яка 5 років тому виїхала з родиною до Канади, розповідає про життя країни під час карантину, та як відбуватиметься вихід з нього.

---- Альберта виходить із карантину

Прем'єр Альберти Джейсон Кенні сьогодні, 30 квітня, повідомив про заплановані етапи виходу з карантину. Етап перший, 1-14 травня. Хірурги знову робитимуть заплановані, нетермінові операції. Дантисти, фізіотерапевти, логопеди, соціальні працівники знову надаватимуть свої послуги. Уже з 1 травня відкрито доступ до провінційних парків і громадських земель. Можна буде бронювати кемпінги з 14 травня, проте заїжджати на поселення можна буде з 1 червня. Для мешканців інших провінцій парки Альберти поки що недоступні. Приватні та міські кемпінги відкриваються 4 травня, але за умови фізичного дистанціювання. Поля для гольфу відкриють 2 травня, проте клубні будинки все ще будуть зачинені.

---- Перукарні, музеї і магазини!

Якщо все йтиме добре, з 14 травня відкриються деякі підприємства та установи: магазини одягу, книжок, меблів, ринок фермерів, перукарні, музеї та галереї, мануальна терапія, клініки офтальмологів, дитячі садки за умови обмеженої кількості дітей, літні табори, кафе, ресторани і бари за умови 50% наповненості зали.

Все ще діятиме заборона на збори понад 15 осіб, школи та рекреаційні заклади будуть ще зачинені, літні фестивалі - відмінені. В аеропортах діятиме ще жорсткіша система контролю. Тестування збільшать до 20 тисяч на день.

---- Другий етап

На цьому етапі потенційно відкриють школи від початкової до старшої, хоча Кенні заявив, що учні не повернуться до класів до кінця цього навчального року. Зате новий навчальний 2020-2021 рік може початися раніше, щоб компенсувати втрачений час. Літня школа та інші спеціалізовані програми теж можуть початися раніше. На другому етапі відчиняються солярії, косметологічні, масажні салони, кінотеатри з деякими обмеженнями.

---- Третій етап

Він залежатиме від успіху двох попередніх. Заплановано відкриття всіх підприємств і послуг, фестивалів, рекреаційних центрів, нічних клубів, арен та конференцій з деякими обмеженнями. Обмеження зборів у 15 осіб буде знято. Поки що дати другого і третього етапів не називають.

---- Статистика

Доктор Діна Хіншау сьогодні повідомила про 190 нових випадків захворювання на коронавірус в Альберті і про три нових смерті (загалом - 89)", - написала Марія Хіміч.


Житомирянка з Канади: В країні заплановані етапи виходу з карантину. ФОТО

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини