Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини

Медведчук провалив план «А»

14-09-2012
План кума Володимира Путіна зі створення в новій Верховній Раді впливової депутатської групи зазнав фіаско

Uralovleaks і порівняти не можна з «плівками Мельниченка», які голосно відкрили завісу над таємними інтригами українського політикуму. До того ж головне значення «зливу» архіву листування політтехнолога, який працює в передвиборному штабі радикального одеського русофіла Ігоря Маркова, зводиться до фрази про плани Віктора Медведчука зібрати групу у Верховній Раді, що насправді є секретом Полішинеля. Втім, конкуруюча з медведчуківським «Українським вибором» на проросійському фланзі Партія регіонів зробила оргвисновки ще два місяці тому — сформовані традиційними донецькими угрупованнями партійний і мажоритарний списки ПР вкрай ускладнили Медведчуку завдання вивести орієнтованих виключно на Кремль маргіналів на новий якісний рівень. Так що колишньому лідеру блоку «Не так!» не вдалося з першої спроби довести своєму кумові Володимиру Путіну, що тільки він, Медведчук, є центральною фігурою в справі втягування України в «Російський світ».

З усієї української когорти полум’яних прихильників ідей євразійства лише Дмитро Табачник (№11 у списку «регіоналів») стовідсотково гарантував собі місце в новій ВР. Але, по-перше, це аж ніяк не заслуга Медведчука, а по-друге, у Табачника налагоджена комунікація з Москвою напряму без посередників, а, по-третє, перехід на роботу в парламент для Дмитра Володимировича вимушений, до того ж «російським мирянам» Табачник вигідніший на теперішній його посаді глави Міносвіти. Наступний в списку ПР за Табачником яскраво виражений «професійний русофіл» — Юрій Болдирєв, що розташувався на очевидно непрохідному 104-му місці. Це якщо не рахувати ще одного поціновувача російського православ’я Геннадія Васильєва (№54).
Не набагато краща для «Російського світу» і ситуація в мажоритарних округах. Гарна можливість переобратися нардепами по мажоритарці існує тільки в обох авторів скандального мовного закону, хоча у Вадима Колесніченка на окрузі в Севастополі є серйозний конкурент в особі представника КПУ Василя Пархоменка. А ось у вищезазначеного одесита Маркова, який веде непримиренну боротьбу з «регіоналом» Олексієм Гончаренком, шанси на перемогу дуже примарні, особливо після скандалу з Uralovleaks. Невелика вірогідність повторного потрапляння до ВР і у «героя російсько-грузинської війни», а також публічного агітатора за Євразійський союз Валерія Коновалюка у рідному окрузі з центром у Волновасі Донецької області.

Що вже говорити про Крим. У сімферопольському окрузі №1 представник партії «Російське єдинство» Сергій Аксьонов і екс-комуніст Леонід Грач більше конкурують один з одним, ніж з кандидатом від «регіоналів», главою Міносвіти АРК Віталіною Дзоз. На Луганщині все відбувається аналогічно. Владислав Кривобоков, балотуючись в луганському окрузі №105 разом із представником ПР Сергієм Гороховим, мабуть просто вирішив засвітитися перед публікою як «однодумець Путіна» на майбутнє, а також, можливо, в надії на отримання чергового гранту. Правда, реальна можливість для тріумфу на півночі області зберігається у багаторічного адепта федералізму Віктора Тихонова, хоча є всі підстави вважати, що в цьому окрузі центральний штаб ПР на чолі з Андрієм Клюєвим зробив ставку не на старого однопартійця Тихонова, а на «тушку» Віталія Курила.

Нарешті, не на руку Медведчуку тотальне витіснення з партійного списку «регіоналів» представників спорідненої групи RosUkrEnergo. Навіть якщо «газовики» сконцентрують всі зусилля на виборах-2012 в мажоритарних округах, їх присутність в парламенті обмежиться двома-трьома десятками депутатських багнетів, що дозволить лише захищати свої інтереси у внутрішньовидовій боротьбі, а не брати участь у всіляких медведчуківських стратегіях. Теоретично активіст «Українського вибору» міг би розраховувати в новому парламенті на підтримку креатур лідера фракції ПР Олександра Єфремова та харківського губернатора Михайла Добкіна (у кращому випадку в кожного таких буде по п’ять осіб), але після одкровень Uralovleaks про загін «до кенгуру в Межигір’я» тепер ті очевидно злякаються грати у відкриту. Та й долучатися харків’яни і луганчани могли лише до міцного парламентського кістяка, план зі створення якого провалився, незважаючи на зв’язки Медведчука в українському політикумі.

Так який є у путінського кума план «Б»? Він простий: по максимуму зберегти завойовані позиції у справі просування проекту Конституційної асамблеї на чолі з давнім соратником по СДПУ(о) Леонідом Кравчуком, вберегти від відставки власного агента впливу на Банковій Андрія Портнова і, по суті, всю «громадську діяльність» починати практично з чистого аркуша. А тим часом президент РФ Володимир Путін ставить перед Медведчуком чіткі завдання із жорсткими часовими рамками для їхньої реалізації. Що саме слід здійснити в середньостроковій перспективі українським прихильникам євразійства стає зрозуміло, послухавши луганчанина Кривобокова, який нещодавно поділився своїми враженнями про участь у першому євразійському молодіжному форумі «Молода Євразія», який відбувся у Вірменії. За його словами, вступ України в Євразійський союз має вирішитися на всенародному референдумі, який бажано провести в 2014 році. «А орієнтовна дата утворення Євразійського союзу — це, я гадаю, буде 9 травня 2015 року. Тобто саме до 70-річчя Великої Перемоги», — розкрив військову таємницю «однодумець Путіна». До речі, до визначних дат у поціновувачів Євразії особливе ставлення. Наприклад, той же Кривобоков анонсував на 30 грудня 2012 проведення в Москві установчого з’їзду громадських організацій євразійської спрямованості. Саме в той день відзначатиметься 90-річчя утворення СРСР.

Медведчук провалив план «А»

Джерело статті: http://ua.politics.comments.ua

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини