Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
Житомирщина. Приречена на Рижука та екологічну катастрофу?

Житомирщина. Приречена на Рижука та екологічну катастрофу?

03-03-2013
Станіслав Гуменюк, депутат Барвінківської сільської ради (Малинський р-н), член Національної екологічної ради України, Голова Громадського руху «Врятуємо Полісся!» викликає на теледебати Голову ЖОДА Сергія Рижука.
Обгрунтування такого рішучого кроку викладено у відкритому листі:

Голові
Житомирської обласної державної адміністрації
Рижуку Сергію Миколайовичу



Відкритий лист


Шановний Сергію Миколайовичу!

Звертаємося до Вас із пропозицією зустрітися й обговорити «титанове» питання у форматі «теледебати: Житомирська ОДА — ГР «Врятуємо Полісся!» на рівні перших осіб сторін.


Справа в тому, що наші телефони розривалися від дзвінків із запитаннями типу, «що то було» відносно Вашої відповіді на питання журналіста інтернет-видання «Репортер Житомира», яке звучало так: «…як, видобуваючи титан, зберегти унікальність екосистеми Житомирщини, її ліси, річки, поля, озера, оскільки за висновками вчених це призведе до екологічної катастрофи?» (прес-конференція 28 лютого «Ретроспектива трьох останніх років: що було і що змінилося. Подальший розвиток регіону»). Відслідковуючи логіку Вашої чотирихвилинної відповіді, журналістам і громадськості було тяжко зрозуміти Ваші висловлювання. Одні їх сприймали як вердикт: «Приречені та й годі», інші раділи перспективам рекультивації наших «бідних» земель методами їх збагачення через перевертання екскаваторами, деякі відчували гордість за те, що ми ввійшли в четвірку світових родовищ… Ми, взагалі, здивовані Вашими заявами про чагарники та немічні дерева, які ростуть там, де залягають поклади ільменіт-титанової руди. Таке враження, що Ви не знаєте про сотні гектарів унікального лісу на території Злобицького родовища поблизу монастирів у Кип’ячому? Чи про тисячі гектарів родючих полів на території Торчинського родовища? Певно, що Ви їх переплутали з пустищами-ямищами на місцях так званої «рекультивації» використаних родовищ навколо Іршанська...???. Та, найприкріше, що Ви не відповіли на запитання журналіста жодним словом.

Позитивним у цьому всьому є той факт, що за останні 10 місяців Ви все-таки спромоглися щось сказати з цієї проблематики, частково, хоча й досить непрозоро, розкрили Ваше бачення розвитку ситуації, що склалася.

Сподіваємося, що під час нашої зустрічі-дискусії буде окреслено не лише багато проблемних моментів, а й намічено конструктивні шляхи їх вирішення.

Усвідомлюючи Вашу зайнятість, вибір часу та місця нашої зустрічі залишаємо за Вами, але за умов: вона має відбутися до 21 березня цього року – дати проведення чергової сесії Житомирської обласної ради; про Вашу згоду просимо повідомити не пізніше 14 березня. Також просимо погодити інші формальності проведення даного заходу.

У разі Вашої відмови залишаємо за собою право оприлюднити наш коментар Вашої відповіді на запитання журналіста на прес-конференції 28 лютого та сприймати відмову як небажання спілкуватися з представниками громадськості та ЗМІ з даного резонансного для області й усієї України питання.

У нас ще є сподівання, що після такої зустрічі Житомирщина перестане відчувати себе «приреченою об’єктивно-історично» й Полісся не змінить своє «ім’я, прізвище й по батькові» на «Титанік», нехай і найрозкішніший, але з передбачуваною долею.

З повагою,
За дорученням Координаційної Ради
Громадського руху «Врятуємо Полісся!»

Голова Громадського руху «Врятуємо Полісся!»
Станіслав Гуменюк,
координатори Громадського руху «Врятуємо Полісся!»
Юрій Докиль,
Василь Ходаківський


Житомирщина. Приречена на Рижука та екологічну катастрофу?





Джерело статті: Житомир-Онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини