Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Колесніченко знову поцупив чужу працю

Колесніченко знову поцупив чужу працю

09-04-2013
Депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко без дозволу і з пропагандистською метою використав дослідження західних істориків.

Про це "Історичній Правді" повідомив історик, пост-докторант Лундського університету (Швеція) Пер Андерс Рудлінг, чия стаття "Війна чи воєнна злочинність?" розміщена у брошурі Колесніченка "Война или военная преступность".

"Минулого разу, коли пан Колесніченко передруковував наші (Пера Рудлінга, Тимоті Снайдера і Ґжеґожа Россолінського-Лібе) статті, він попросив дозволу на передрук", - розповів Рудлінг.

"Ніхто з нас не згодився, ніхто не дозволяв йому експлуатувати наші роботи, але він усе одно надрукував. Цього разу ніхто навіть не спитав дозволу", - додав історик.

"Я не підтримую і не схвалюю ані Колесніченка, ані нинішній напівавторитарний режим Януковича. І не менш критично ставлюся до їхньої політики інструменталізації (використання в політичних інтересах) трагічного минулого, ніж до такої інструменталізації за часів Ющенка", - сказав Рудлінг.

Історик підкреслив, що Колесніченко порушив авторські права, і вже не вперше: "Не хочу мати жодного стосунку до його видань і не хочy мати з ним нічого спільного".

Відреагував і Джон-Пол Химка (професор історії Східної Європи канадського Універститету Альберти), чию статтю Колесніченко теж без дозволу передрукував у своїй брошурі.

"Колесніченко з Партії Регіонів передрукував одну з моїх статей, для того, щоб використовувати її у пропагандистській війні. Він зробив це, не маючи мого дозволу, окрім того, раніше я відмовляв йому у дозволі на передрук будь-якого з моїх творів", - написав Химка на своїй фейсбук-сторінці.

Як відомо, у травні 2012 року професор Єльського університету (США) Тимоті Снайдер заявив про порушення своїх авторських прав з боку Колесніченка, вимагав вибачень і знищення всіх паперових та електронних копій попередньої брошури Колесніченка

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини