Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
ВАСИЛЬ СТАХ: "Якщо рішення облради не відповідає інтересам громади, воно не лише може, а має бути скасоване"

ВАСИЛЬ СТАХ: "Якщо рішення облради не відповідає інтересам громади, воно не лише може, а має бути скасоване"

27-06-2013
27 червня 2013 року Житомирська обласна рада у Житомирському апеляційному адміністративному суді наполягала на тому, що мала законне право скасовувати своє рішення від 7 червня 2012 року № 609 "Про надання погодження дочірньому підприємству "Національна акціонерна компанія "Надра України" Житомирбуррозвідка" щодо отримання спеціальних дозволів на користування надрами".

У цьому переконаний і депутат фракції Всеукраїнської Чорнобильської Народної Партії "За добробут та соціальний захист народу", представник робочої групи з вивчення питання щодо надання погодження на користування відповідними надрами Василь Стах.

Як єдиний свідок-депутат на судовому засіданні, він повідомив суду, що після того, як місцеві мешканці населених пунктів, на території яких погоджувалося отримання спеціальних дозволів на користування надрами, публічно висловили свою незгоду з таким рішенням обласної ради, розпорядженням голови Житомирської обласної ради за підсумками наради з керівниками депутатських фракцій була утворена робоча група з вивчення даного питання.

За підсумками двох засідань - 26 лютого та 14 березня 2013 року - заслухавши аргументи "ЗА" та "ПРОТИ", робоча група прийшла до висновку, що зазначене рішення обласної ради не відповідає інтересам певних територіальних громад Володарсько-Волинського, Черняхівського та Коростенського районів. Зокрема на своєму другому засіданні, у якому брав участь і голова Житомирської обласної держаної адміністрації, зважаючи на те, що люди виступили проти видобутку титану, таке використання надр несе негативні екологічні та, як похідні, інші негативні наслідки, економічні вигоди виглядають не переконливими, робоча група вирішила винести на розгляд сесії обласної питання про відміну рішення Житомирської обласної ради від 07.06.2012 року. У відповідності до даної рекомендації та ст.43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" 9 квітня 2013 року за № 801 було ухвалено рішення облради "Про відміну рішення обласної ради від 07.06.609 "Про надання погодження дочірньому підприємству "Національна акціонерна компанія "Надра України" Житомирбуррозвідка" щодо отримання спеціальних дозволів на користування надрами".

Однак, ні дані аргументи депутата, ні свідчення в якості свідка керівника громадського руху "Врятуємо Полісся" Станіслава Гуменюка, ні позиція представника у суді обласної ради Ірини Савенко не справили враження на трьох суддів Житомирського апеляційного адміністративного суду, який залишив без змін рішення суду першої інстанції про відміну рішення Житомирської обласної ради від 09.04.2013 № 801.

"Без письмового рішення суду апеляційної інстанції, його детального аналізу важко щось коментувати. Тому на сьогоднішній день обмежуся тільки констатацією свого глибокого переконання у тому, що якщо рішення облради не відповідає інтересам громади, воно не лише може, а має бути скасоване", - заявив після судового засідання Василь Стах.

Прес-служба Житомирської міської організації ВЧНП "За добробут та соціальний захист народу"

Джерело статті: Житомир-Онлайн

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини