Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
У "завгоспа Кучми" відібрали палац біля Баден-Бадена

У "завгоспа Кучми" відібрали палац біля Баден-Бадена

04-09-2013
Німецька фірма "Anna Maria Vermögensverwaltungs GmbH", яка належить соратнику українського екс-президента Леоніда Кучми Ігорю Бакаю, визнана банкрутом.

Колишній голова "Нафтогазу України" та Державного управління справами (ДУС) так і не розрахувався до кінця за придбаний ним 2010 року історичний готель Бюлергьое, повідомляє Deutsche Welle..

У "завгоспа Кучми" відібрали палац біля Баден-Бадена

Історичний готель Бюлергьое, за який Бакай до кінця так і не розрахувався. Фото picture-alliance/dpa


Навесні попередній власник готелю, німецький бізнесмен Дитмар Гопп подав на Бакая до суду з вимогою виплатити 14,5 млн відтермінованого платежу, які українець мав переказати до кінця минулого року. Загалом сума угоди між Гоппом і Бакаєм становить 32,5 млн євро.

У червні суд призначив арбітражного управляючого. Бакай тоді надав управляючому план реструктуризації боргів. Згідно з цим планом, українець отримував час розрахуватися до кінця року, а перший транш у понад 4 млн євро зобов’язався заплатити до кінця серпня.

"Гроші так і не надійшли", - повідомив DW речник юридичної компанії Schultze&Braun, яка виступає арбітражним управляючим.

Гопп подав на Бакая до суду після того, як стало відомо, що у травні у "Бюлергьое" вимкнули світло за несплату. Не лише попередній власник, але й місцеві політики і ЗМІ, забили на сполох: історична пам’ятка особливого значення може прийти в занепад.

У "завгоспа Кучми" відібрали палац біля Баден-Бадена

Палац-готель Bühlerhöhe за свою історію бачив багатьох іменитих гостей


"Готель 3 роки стояв порожнім. Пан Бакай, відколи його купив, і сам грошей жодних у модернізацію не вклав, але й ніяких орендарів на територію готелю пускати не хотів. Зрештою, не було грошей навіть на покриття поточних витрат", - кажуть у Schultze&Braun.

У червні Бакай прилетів з Москви на переговори з арбітражним управляючим і пообіцяв повернути всі гроші і знайти інвесторів для готелю. Тоді ж "Anna Maria Vermögensverwaltungs GmbH" покрила 100 тисяч євро боргів за комунальні послуги.

Втім, відтоді Бакая у містечку Бюль поблизу курортного Баден-Бадена не бачили. Чи збирається він переказувати кошти, до останнього моменту ніхто не знав.

Тепер співробітники Schultze&Braun шукають для готелю-палацу нового власника. Продається і другий готель, який свого часу Бакай купив у Дитмара Гоппа – "Плеттіґ".

Місцева преса пише, що "прокляття готелю-палацу нарешті завершилося" після "трьох втрачених років", що "зміна власника – це благословення для готелю Бюлергьое" і "велика удача".

У "завгоспа Кучми" відібрали палац біля Баден-Бадена

Вілла у Баден-Бадені, в якій мешкає дружина Бакая. Він навідується туди час від часу


"Я сподівався, що Бакай не розрахується і готель почне все спочатку з новим власником. Наскільки я знаю, є зацікавлені інвестори, які не походять зі Східної Європи. Це дає мені надію на краще. Бюлергьое – це флагман готельного бізнесу і перлина нашого регіону", - заявив Badisches Tagblatt голова об’єднання Культурна спадщина регіону Шварцвальдгохштрассе Гансйорґ Вілліґ.

Збитки колишнього "завгоспа Кучми", як називають Бакая з часів діяльності на посаді голови ДУС, місцеві маклери оцінюють у десятки мільйонів євро. Очікується, що за готель буде сплачено 20-25 млн євро, що на 10-15 млн менше, ніж 2010 року заплатив Бакай. Оперативні витрати на персонал і підтримання готелю становили кілька мільйонів євро на рік.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини