Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Уряд літає чартерами, але економить на школярах

Уряд літає чартерами, але економить на школярах

15-12-2010
У «Фронті Змін» упевнені, що режим економії уряду треба вводити, починаючи з себе. Нещодавно влада оголосила про скорочення міністерств, кількості чиновників та про адміністративну реформу. Але всі попередні скорочення держапарату в Україні, незалежно від того, хто був при владі, призводили тільки до його збільшення. За даними Держслужби України, за останні п'ять років кількість чиновників у різних відомствах зросла від 20% до 40%.

На думку лідера «Фронту Змін» Арсенія Яценюка, поданий урядом проект бюджету на наступний рік спростовує декларації влади про те, що метою адміністративної реформи є скорочення витрат на утримання державного апарату.

«Витрати на президента України і на державне управління справами в 2011 році суттєво збільшені. 2009 року вони становили 817 млн грн, 2010-го - 947 млн грн. Після цієї «реформи» на утримання президента та його адміністрації в 2011 році передбачено... 1 мільярд 344 мільйонів гривень. Удвічі більше, ніж два роки тому!», - підкреслив Арсеній Яценюк.

За словами лідера «Фронту Змін», лікування одного члена уряду обходитися країні в суму, передбачену на лікування 4026 громадян України.
Крім того, витрати на утримання резиденцій і мисливських господарств високопосадовців збільшені в проекті бюджету країни на наступний рік на 50%. Зросли й витрати на перевезення вищих державних керівників - якщо в бюджеті-2009 на ці витрати відводилося 96 млн грн, в 2010-му - 125 млн грн, то в проекті на 2011 рік - 190 млн грн.

Виступаючи у програмі «Свобода слова» на телеканалі ICTV, Арсеній Яценюк підкреслив, що влада проводить реформи безсистемно. Про це красномовно свідчить хоча б той факт, що в проекті державного бюджету на 2011 рік, який Кабінет міністрів нещодавно вніс до парламенту, передбачено кошти на міністерства, вже скасовані указами президента.

«Йдеться про мільярдні витрати. Про які реформи тут говорити, якщо уряд навіть не може порахувати державні витрати?» - додав він.
У той же час Кабінет міністрів підготував розпорядження про зміну в порядку послуг, що надаються бюджетними організаціями.
Як розповів координатор напрямку «Суспільство знань» Уряду Змін Лілія Гриневич, економити Микола Азаров хоче на медиків, педагогів, студентів, школярів та їхніх батьках.

Для цього Кабінет міністрів планує збільшити розмір плати за харчування дітей в садках і зменшити перелік категорій, які мають право на безкоштовне харчування.

За словами Лілії Гриневич, Кабінет міністрів збирається обмежити пільгові поїздки учнів і студентів у транспорті, скоротити кількість шкіл і садочків у сільській місцевості, збільшити навантаження на вчителів і викладачів вузів.

«Перестаньте літати чартерами, купувати броньовики, жити на державних дачах і розкрадати країну! Займіться справжніми реформами. І почніть їх із себе», - звернувся до української влади лідер опозиційного «Фронту Змін» Арсеній Яценюк.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини