Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини
Соціалісти згадали про "Україну без Кучми"

Соціалісти згадали про "Україну без Кучми"

31-01-2011
31 січня минає 10 років від початку пішого походу понад сотні житомирян до столиці, який був організований соціалістами. З плином часу багато речей стираються з людської пам’яті. Але події кінця 2000 – початку 2001 року в Україні назавжди увійшли в новітню українську історію. За цей час виросло нове покоління українців, яке не пам’ятає ні Кучму, ні кучмізму, ні спалаху народного спротиву тогочасному режимові.

Рух «Україна без Кучми» об’єднав широкий спектр політичних сил – від лівих до правих. У цьому русі злилися воєдино два головних прагнення переважної більшості народу – економічного піднесення і політичної свободи.

Каталізатором бурхливих подій стало вбивство журналіста Георгія Гонгадзе і намагання влади будь-що заперечити свою причетність до цього кривавого злочину.

У рамках акції «Україна без Кучми» соціалісти Житомирщини виступили з ініціативою проведення пішого походу на Київ, як демонстрацію протесту проти дій тодішньої влади.

Тиждень тривав цей безприкладний похід. Крізь крижану імлу і заметіль, долаючи протидію влади, незважаючи на підступність і провокації, учасники походу увійшли 6 лютого в столицю, де до них приєдналися десятки тисяч демонстрантів різних політичних поглядів з усіх куточків України. Але головною рушійною силою, головним стрижнем руху «Україна без Кучми» була тверда і непримиренна позиція соціалістів.
Минуло 10 років. Інший час, інша ситуація. Утім, варто пам’ятати: соціалісти Житомирщини зробили вагомий внесок у розбудову демократії в Україні. І хоча цілі, які ставили перед собою учасники того руху, ще й досі у більшості випадків невирішені – це наша історія. Події 2000 – 2001 років залишилися в пам’яті, як спалах народного гніву проти безчинства влади, проти зубожіння широких народних мас, проти наступу на права і свободи людей.

Піший похід житомирських соціалістів узимку 2001 року буде завжди нагадувати нинішній і прийдешній владі, що є межа, яку не варто перетинати, що народ не можна доводити до відчаю свавіллям і брехнею.

У рамках заходів, присвячених 10 річниці пішого походу, відбудеться прес-конференція в приміщенні Житомирського обласного комітету Соціалістичної партії України (вул. Домбровського, 58а, к. 73) 1 лютого об 1100. Запрошуємо взяти участь!

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини