Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини
Житомирські свободівці вшанували героїв Крут

Житомирські свободівці вшанували героїв Крут

31-01-2011
29 січня біля станції Крути, що у Чернігівській області, пройшли урочисті заходи в пам'ять про подвиг українських студентів, полеглих у бою з більшовиками. Житомирська обласна організація ВО «Свобода» взяла участь у народному віче, присвяченому 93-й річниці Подвигу Героїв. Загалом в акції біля Меморіалу Героям Крут взяли участь більше тисячі чоловік з різних областей України. Також приїхали свободівці, голови Тернопільської та Львівської обласних рад – Олексій Кайда, Олег Панкевич.

«Саме цей день є одним із символів боротьби українського народу за свою незалежність. Заради цих юнаків ми всі повинні поклястися на їхній могилі віддати всі наші сили, розум і якщо потрібно – життя за Українську Соборну Самостійну Державу!» - виступила перед земляками заступник голови обласної організації ВО «Свобода» Надія Мудренок.

Надія Мудренок додала, що нині є багато розбіжностей та протиріч між теперішніми національними силами.
«Так само було і в 1918 р. А сьогодні в Україні посіпаки із провладних партій, які обслуговують інтереси Московщини, намагаються знищити Україну. То чи варто вкотре йти по тому ж самому колу? Вихід один – об’єднання національно-демократичних сил на противагу українофобській державній політиці», - зауважила Надія Мудренок.

Довідка: Згадуючи події 1918 р., тодішній соціально –демократичний український уряд, який розпустив півторамільйонну вишколену боями в 1-й світовій війні національну армію, а її мізерні залишки кинуті на ліквідацію комуно-більшовицького повстання на заводі Арсенал, 29 січня, сталася справжня трагедія. Розуміючи, що з Москвою доведеться боротися не словами, а вогнем і мечем, врятувати Україну від хаосу першими зголосилися студенти та гімназисти київських навчальних закладів, які на залізничній станції Крути захищаючи підступи до Києва, вступили в нерівний бій з шеститисячною армією більшовиків під командуванням ката Муравйова, що вела наступ на Українську народну республіку. В бою з більшовицькою сволотою загинуло 10 старшин і близько 300 студентів та юнаків – справжніх патріотів та борців за волю і самостійність своєї Батьківщини.

Прес-служба
Житомирської обласної організації
ВО "Свобода"


Житомирські свободівці вшанували героїв Крут

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини