Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
Юрій Павленко: Експерименти уряду дуже дорого обходяться державі та її громадянам

Юрій Павленко: Експерименти уряду дуже дорого обходяться державі та її громадянам

14-11-2017
На цьому наголосив народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко під час зустрічі з керівниками місцевих осередків партії та представниками депутатського корпусу у Житомирі.

«ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК вимагає скасування псевдореформ, а саме пенсійної, освітньої, медичної. Вони несуть людям злидні, а країні – розруху і хаос. Ми вважаємо несправедливими пенсійні зміни, в результаті яких влада в черговий раз обікрала кожного пенсіонера. Навіть на прикладі Житомирщини бачимо, що майже кожен другий пенсіонер отримав менше 200 грн із розпіареної доплати до пенсії. Це ніщо на фоні галопуючої інфляції, це злочин проти людей, яких прирікають на виживання, адже нормально жити на півтори тисячі гривень у місяць не можна. Уряд досі не провів індексацію пенсії хоча б до рівня інфляції і тим самим не виконав свій соціальний обов’язок. Тенденція, коли інфляція зростає, а реальна пенсія зменшується, на жаль, передбачена і в бюджеті наступного року. Людей в черговий раз обманули, збільшивши пенсійний вік під гаслом підвищення страхового стажу. Таким чином, зроблено все, щоб в Україні в перспективі не залишилося пенсіонерів і щоб ті, хто працюють, не змогли дожити до пенсії. Ми вважаємо, що уряд, який запропонував таку реформу, повинен піти у відставку, а Верховна Рада, котра за неї проголосувала, має бути переобрана», - зауважив Юрій Павленко.

Політик також додав, що так звана «медична реформа» погіршує рівень медичного забезпечення: «Якщо сьогодні важко отримати якісні медичні послуги і ми маємо багато нарікань на охорону здоров’я, то з прийнятим законом медицина стане для більшості громадян просто недоступною. У першу чергу це відчують жителі невеликих міст і сільської місцевості. Тому ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК вимагає негайної відставки в.о. міністра охорони здоров’я, і ми будемо робити все, аби цю реформу відмінили».

За словами політика, ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК запропонував своє бачення пенсійної і медичної реформ. У першу чергу, в них має бути втілена соціальна справедливість, гарантоване збільшення пенсії як мінімум удвічі та поетапна реформа медичної сфери, аби дискомфорту не відчула жодна людина.

«Зараз триває дискусія навколо освітньої реформи. Для Житомирщини небезпека цієї реформи полягає в тому, що під гаслом так званих змін буде закрито багато шкіл. Ми, як і раніше, будемо захищати кожну школу. Крім того, так звана реформа децентралізації і останні вибори в ОТГ призводять до погіршення ситуації з місцевими бюджетами у Житомирській області. Нібито вони й зросли на 30-40%, але функцій, повноважень, відповідальності, які держава переклала на місцеві бюджети, збільшилося на 60-70%. Як наслідок, кожна громада через рік стане біднішою. У бюджеті-2018 уряд пропонує чергові обтяження для місцевих бюджетів у формі нових стягнень. Ми намагаємося відстояти позицію кожної громади і сподіваємося на підтримку жителів нашої області»,- підкреслив народний депутат.

«Можна чітко говорити, що нинішня Верховна Рада, яка приймає рішення, спрямовані проти людей, аби догодити Міжнародному валютному фонду і своїм заокеанським донорам, має бути розпущена. Тільки дострокові парламентські вибори можуть зупинити падіння країни у прірву», - резюмував Юрій Павленко.
У зустрічі також взяли участь заступник голови Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ, голова фракції політсили у Житомирській міській раді Наталія Леонченко, керівник фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Житомирській обласній раді Анатолій Мелашенко.

Юрій Павленко: Експерименти уряду дуже дорого обходяться державі та її громадянам

Юрій Павленко: Експерименти уряду дуже дорого обходяться державі та її громадянам


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини