Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Поліський «спрут»

Поліський «спрут»

29-10-2014
На цих виборах Микола Дегліс став довіреною особою кандидата в народні депутати по 66 округу Михайла Пухтаєвича, який балотується від Блоку Петра Порошенка. Прямо скажемо брати таку особо як довірену можна хіба що у іншій області, тому що через таку довірену особу довіряти не будуть і кандидату. До речі, сам кандидат навіть не дійшов до дня виборів та був знятий рішенням Блоку. Раніше Дегліс вже «світився» і з «помаранчевим», і з «біло сердечним», і з «блакитним» прапорцем Партії регіонів. Він яскравий представник влади, для якого актуальним є тільки питання набивання власних кишень, а ще самодур, який не терпить жодної непокори. Так у 2012 році він, тільки, щоб позбавитись від керівника його Коростенського підрозділу ліквідував місцеве відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та приєднав його до Лугинського. Зайве говорити якими добрими словами згадували його місцеві підприємці, яким доводилось із 66-тисячного Коростеня їздити у декілька тисячні Лугини для подання звітів.
Ще одною з жертв «спруту» став головного лікаря санаторію «Дениші» Павло Волошин, який через не згоду платити відкати Миколі Деглісу опинився фігурантом кримінальних справ. Начальнику Фонду, який фінансує путівки було зовсім не вигідно мати на посаді головного лікаря незговірливу людину. Тож за свою принциповість Волошин поплатився кримінальними гоніннями.
До слова, тепер процес відкатів по санаторію налагоджений. Щоправда, Деглісу доводиться ділитись із ще одним чиновником – заступником голови облради Русланом Годованим. Разом вони поставили лояльного до себе керівника лікувального закладу і потік грошей повернувся в звичне русло.
Санаторій не єдине джерело доходів Дегліса. Сам Фонд – одна з найбагатших державних структур. Через нього проходять декретні кошти, лікарняні для всіх працюючих, пільгові путівки в санаторії для дорослих та в дитячі табори, новорічні подарунки для дітей та багато іншого – це мільйони гривень. Частина з них осідає в кишенях Дегліса Про величину тих потоків, що проходять через керівника Фонду яскраво говорить лише один приклад. У 2010 році за крісло керівника йшла справжня війна між Деглісом та Валерієм Сітайло, підприємцем, у якого справи в бізнесі в той час пішли погано. За кілька місяців після призначення Сітайла від засвітився в відмиванні грошей за рахунок дитячих подарунків. І тільки дивом на аудіо записі, який тоді був поширений в Інтернеті (у ньому Сітайло вимагав за тендер на новорічні подарунки від виробника 20% відкату),не прозвучали суми, які встановив його попередник і наступник Микола Дегліс.
Сама структура Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності нібито має займатись доброю справою – соціальним захистом. Але в Житомирі, саме під керівництвом Миколи Дегліса, соцзахист перетворився на захист та наповнення кишень самого директора. І окрім зазначених вище потоків грошей у керівника Фонду є і інші напрямки поповнення кишень. Він навіть не гребує «відмиванням» грошей за фіктивні відрядження. А ще примудряється створювати схеми, за яким оплачує власні не дешеві забаганки, такі як пластичні операції.
Загалом Фонд сміливо можна назвати золотим дном. Використовуючи його, Дегліс веде вільготне життя. Ззовні ніби скромне, їздить на старенькій службовій «Шкоді», в кабінеті ремонт без надмірностей. Але є ще декілька квартир в місті, будинок за містом та закордонні мандри на скромну чиновничу зарплату. До речі закордонні поїздки часто оплачуються через Фонд.
Не можна сказати, що такі махінації залишаються поза увагою правоохоронних органів. Декілька кримінальних справ проти нього, але всі вони були поховані під конвертами з круглими сумами. На київському рівні Дегліса прикриває Міністр соціальної політики України Людмила Денісова. Виходи на неї Дегліс знайшов ще тоді, коли вона в 2007 році очолила Міністерство праці та соціальної політики України. Тоді схеми розподілу відкатів запрацювали на повну. Цього року, коли Денісовій вдруге віддали «соціалку», Дегліс, напевне, відчув себе впевненіше. Схеми знову запрацювали на повну. До речі, якщо у когось би виникло бажання скласти негласний рейтинг найбагатших чиновників області, то Микола Дегліс точно потравив би в першу десятку.
Добре те, що за останні тижні вже декілька чиновників «вилетіли» зі своїх крісел завдяки люстрації. Серед них прокурори Чумаченко та Кобернюк. Тепер прийшов час Дегліса.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини