Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини

Незареєстрованих українців каратимуть штрафами, а іноземців – депортуватимуть

24-05-2012
Згідно нового закону, який український парламент ухвалив у першому читанні, обов'язковій реєстрації за місцем навіть тимчасового проживання підлягають усі громадяни, до котрих мають претензії держава або комерційні заклади.
Ідеться про осіб, що мають борг, кредит, винаймають житло чи мають призовний вік. Новація запроваджена для впорядкування правових стосунків між державою і українцями, пояснюють у Верховній Раді. Несумлінних платників податків, штрафів і аліментів треба швидше та дешевше знаходити, вважають депутати.
Нині, каже один із авторів законопроекту Володимир Олійник, громадян часто днем зі свічкою не знайти за місцем реєстрації. "Коли ви пересуваєтеся більше місяця з одної територіальної одиниці в іншу – потрібна реєстрація", - пояснює він.
Відтак для такої категорії громадян навіть тривала подорож із одного міста до іншого має відбуватися після повідомлення про це у відповідні органи. Інакше – адмінштраф від 17 до 51 гривні. Іще суворіші норми для іноземців, які навідалися до України більше, ніж на 10 днів. Штраф від 510 гривень. "І якщо систематичне невиконання – депортація!", - попереджає Олійник.
Опитані журналістами українці від новації не в захваті. Людей лякає обмеження в свободі пересування та збільшення натовпів і в без того проблемних жеках. Оптимістично налаштовані лише ті, хто не має кредитів і боргів. Юристи ж певні - Україна фактично повертається до радянської системи прописки, яка і без того таємно діяла. Головне в ній, що документ допоможе швидше шукати людей. Водночас, є у законопроекті є кілька прогалин, кажуть фахівці. Реєструвати громадян має Державна міграційна служба, яка нині повноцінно не діє. Окрім того, реєструватися доведеться всім українцям, які винаймають житло. Але чи на це підуть власники помешкань – велике питання, адже за неофіційними підрахунками вони на 90% працюють у тіні. "Норми...Вони не зразу запрацюють, але вводити їх потрібно!", - переконаний Олійник.


ТСН

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини