Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини

Ліга Європи. Стиковий раунд. "Металіст" - "Динамо" - 2:1. Криза закінчилася? ВІДЕО

31-08-2012
"Металіст" нібито оговтується після спаду, котрий був у команди і дав "Шахтарю" відірватися вже на 7 очок у чемпіонаті. Перемоги над "Кривбасом" та "Говерлою" у чемпіонаті, а тепер ще й другий поспіль виграш у матчах Ліги Європи показують, що Мирону Маркевичу нібито вдалося привести гравців до тями.

Так, ще є певні проблеми з концентрацією протягом всієї гри (це після гри визнав і сам тренер команди), але принаймні зараз вже "Металіст" може повернути собі лідерство протягом матчу. І якби не стара хвороба з реалізацією моментів, то команда могла б встановити власний новий рекорд за кількістю забитих голів в єврокубках. Не вийшло, але потенціал команда продемонструвала значний. Тепер треба лише чекати на помилки лідерів у чемпіонаті і брати "своє" у Лізі Європи.

Прагнення методично і інколи навіть занадто спокійно розхитувати захист опонентів і відрізняло харківський клуб у найкращих матчах минулого сезону. Воно було продемонстровано і сьогодні: з перших хвилин активно побігли вперед Бланко, Крістальдо, Соса, Хав'єр створили кілька напівмоментів, а на 19-й хвилині мав відбутися перший гол. Втім, Крістальдо вихід сам-на-сам не реалізував, пробивши прямісінько у воротаря. Щоправда, аргентинець був у офсайді, котрий не помітили судді, тому занадто засмучуватися не став.

Не засмутилися й інші, що й призвело до голу вже за 10 хвилин. Якісна комбінація, в якій взяли участь Соса, Марлос та Бланко завершилася точним ударом останнього. Навіть пропущений гол не змусив "Динамо" взяти на себе гру "першим номером". Чи може команда просто не могла? Адже "Металіст" не зупинявся і мав вирішувати все у матчі (в загальній дуелі все стало зрозуміло ще в Бухаресті) ще до перерви. Марлос обіграв двох захисників, після чого міг просто закотити м'яч у ворота повз голкіпера, котрий не мав шансів врятувати румунів, але бразилець вирішив пробити з носка і примудрився надіслати м'яч вище перекладини.

По перерві італієць Бонетті кинув у бій одразу двох свіжих гравців. Ін'єкція допомогла - спочатку Лукін ледве не вивів партнера на забійну позицію (оборонець підстрахував), а потім Куртян, про якого оборонці "забули" спокійно поклав м'яч у сітку красивим ударом. Майже одразу здалеку небезпечно бив Матей, Горяїнов потягнув. А потім Маркевич випустив Едмара і бунтівного Тайсона, і примара вчорашньої гри іншого "Динамо" з "Боруссією" зникла.

Саме бразилець, котрого радісно зустріли трибуни, поставив все на свої місця. Тайсон прорвався лівим флангом та віддав на Крістальдо, котрий вивів "Металіст" вперед. "Сімка" "Металіста" розривала захист "Динамо", створивши ще кілька гострих моментів і нічим не показуючи, що нібито хотіла залишити Харків та податися у більш теплі краї. І саме Тайсон може стати тим гравцем, котрий ще не один раз буде цього сезону ламати перебіг подій на користь "Металіста".

Футболісти "Динамо" почали нервувати (Філіп ледве ногу Барвинку не відірвав, за що був справедливо вилучений), а інколи і просто панікувати (розіграли удар від воріт так, що Хав'єр, схоже, просто не повірив у помилку і пробив повз порожні ворота). Забивати могли Вілліан (двічі, непоганий хлопчина, але впевненості йому поки бракує), той-таки Хав'єр, знову Тайсон - хочеться вірити, що цей матч став символом остаточного повернення "Металіста" на свій рівень. Адже якось вже набридло, що перші два рядки у таблиці першості України заброньовані за командами з Києва та Донецька, чи не так?


Автор статті: Дмитро Литвинов

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини