Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини

Ліга Європи. 2 тур. АІК Стокгольм - Дніпро - 2:3. Несподівано складна перемога. ВІДЕО

05-10-2012
Як з надмірною обережністю і певним песимізмом чекали в Україні на матч "Дніпра" з голландським ПСВ у першому турі, так після стартової перемоги зустріч із стокгольмським АІКом підсвідомо сприймалася як легка прогулянка – адже саме шведи в рейтингу команд квартету F розташовані на останній позиції. Тим не менш, гра швидко повернула прихильників українського клубу з небес на землю.

Так, як би нам того не хотілося, але "Дніпро" ще не настільки впевнено почувається на європейському рівні, аби не помічати суперників рівня АІКа. Навпаки, шведи змусили понервувати. І справа навіть не у швидкому голі, який Даніельссон забив несподівано, мабуть, навіть для себе самого. Скоріше треба звернути увагу на те, наскільки організовано господарі діяли після цього голу, увесь перший тайм не даючи можливості "Дніпру" переломити хід зустрічі.

Основну ставку гості зробили на закидання на Калініча, але шведська оборона довгий час виключала хорвата з гри, ловлячи його на штучному "поза грою". Лише одного разу Нікола таки уник офсайду і, здавалося, вже пробив воротаря, але Туріна, лежачи на газоні, неймовірним чином рукою дотягнувся до м’яча і викинув його подалі від своїх володінь.

Тим не менш, "Дніпро" продовжував тиснути, і під кінець першої половини таки зрівняв рахунок. Все той же Калініч втік від опікунів і вивалився на вільний простір, після чого не змарнував нагоди переграти голкіпера. І саме в цей момент, коли можна було чекати, що гості візьмуть ініціативу в свої руки, незрозумілий провал в обороні обернувся голом "у роздягальню" на користь АІКа.

Такий розвиток подій дніпрян, схоже, приголомшив. Початок другої половини вони провели досить невпевнено, віддавши ініціативу шведам і подовгу граючи без м’яча. Рамос пішов на ризик, перейшовши на гру в три оборонці і випустивши на допомогу Селезньову з Калінічем ще й Матеуса. Але переломив хід зустрічі не хтось із цих форвардів, а єдиний центрбек, що лишився на полі – Віталій Мандзюк влучним ударом головою завершив розіграш кутового.

Вдруге зрівнявши рахунок, "Дніпро" вже акцентовано пішов уперед, і нерви шведської оборони цього натиску не витримали. Після довгої передачі з половини поля суперника один із захисників АІКа незграбно скинув м’яча своєму голкіперові, не помітивши Селезньова, який набігав одразу за ним. Перехоплення, і Євген робить те, що йому завжди чудово вдавалося – розстрілює беззахисного воротаря та виводить українців вперед!

Фінальні хвилини видалися такими ж нервовими, як і вся зустріч. "Дніпро" притиснувся до власних воріт, і своїх пару моментів шведи ще встигли створити. Але доля сьогодні була прихильною до українців, і перемоги вони вже не впустили.

Після перемоги ПСВ над "Наполі" у паралельній зустрічі "Дніпро" дещо несподівано стає одноосібним лідером своєї групи. Тим не менш, сьогоднішня гра знову нагадала, що легко дніпропетровцям не буде з жодним суперником, а значить, говорити про шанси на вихід до наступного раунду ще дуже й дуже рано. Якісь висновки можна буде робити вже після спарених матчів із італійцями, але це ще не на часі – пора повертатися додому, де вже за три доби на "Дніпро" чекає зустріч із київським "Динамо".


Автор статті: Олександр Омельницький

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини