Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
"Лехаїм" вважає братів Кличків єврейськими боксерами

"Лехаїм" вважає братів Кличків єврейськими боксерами

11-02-2013
В щомісячному літературно-публіцистичному журналі «Лехаїм» (число 10 за 2012 рік) опублікована стаття Ігоря Левенштейна «Від кіпи до капи. Євреї в історії боксу». Автор розвінчує міф про єврея-спортсмена як кволого очкарика-шахматиста, розповідаючи про вирішення «єврейського питання» в боксі.

«...У відомому кінофільмі «Роккі-3» показують похорон старого Міккі, тренера, який зробив Роккі чемпіоном. Самого чемпіона грає Сільвестр Сталлоне. Придивіться: в кадрі він в кіпі, яка цілком йому пасує. В цьому зовсім немає нічого дивного, враховуючи походження самого актора Сталлоне - «Італійського Жеребця» - від його одеської мами. Так от, Роккі на івриті повторює за рабином слова поминальної молитви - «Кадіша». І потім - камера оглядає могильний пам'ятник його тренера з написом «Міккі Голдмілл» ...»

Після згадок про відомих боксерів минулого – Даніела Мендози, Ейба Аттела, Луїса Каплана, Максі Розенблюма, Бетлінга Левінські, автор згадав і про відомих боксерів сучасності.

«Наостанок - про земляків, сучасних зірок світового боксу, - пише Левенштейн. – Але спочатку романтична історія ... Українське містечко зайняли фашисти, і юний хлопець довгі місяці з ризиком для життя ховав у підвалі юну єврейку Тамару Етінзон, чиї рідні загинули від рук нацистів. Одружилися, а після війни їх, як таких, що були в окупації, заслали. Після сталінщини їх син Володимир став офіцером. Його сини, що народилися в Киргизії і Казахстані, росли в Києві і нині живуть в Німеччині. Німецькою в них промовисте прізвище: Klitsch - означає «удар», а закінчення її по боксерській термінології впору тлумачити як «нокаут» - К.О. Багато хто переконаний: двометрові велетні-атлети брати Віталій і Володимир Клички були і ще не раз будуть чемпіонами світу.»

Підтверджує це і Вікіпедія. Про батька відомих боксерів там сказано: «Народився 24 квітня 1947 року в сім'ї співробітника міліції, в минулому начальника паспортного столу села Вільшани Черкаської області Української РСР Родіона Петровича Кличка і вчительки початкових класів і української мови Тамари Юхимівни Кличко (дівоче прізвище Етінзон), родом зі Сміли тієї ж Черкаської області і випускниці Корсунського педагогічного училища. Під час німецької окупації Сміли Родіон Петрович переховував свою дружину в підпіллі, в той час як її родина загинула в гетто і помер їхній старший син Володимир.»
Автор статті: Микола Ковтанюк

Джерело статті: http://ztportal.net/

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини