Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
"Дітей будили під час тихої години і виводили на мороз"

"Дітей будили під час тихої години і виводили на мороз"

14-03-2011
Новогуйвинський жартівник «замінував» кафе. Вибухівку шукали в садочку

Навряд чи здогадувалися діти, лягаючи 1 березня спати у тиху годину в Новогуйвинському дошкільному закладі (чи просто дитячому садочку) «Дзвіночок», що вже за п’ятнадцять хвилин їм доведеться прокидатися.

МНС: «Нам сказали, що тут заміновано»

– До садочку вбігли люди у формі. Я не придивилася, у якій саме, але тоді мені здалося, що це – рятувальники, – згадує завідуюча садочком «Дзвіночок» Людмила Сутуліна. – Я їм відразу сказала, що якщо навчання, то ми навіть реагувати на це не будемо. Діти тільки полягали спати… Але люди у формі сказали, що за їхньою інформацією в нас у садочку – бомба…

За словами Людмили Григорівни, тут уже було не до жартів. Відразу почала телефонувати до Новогуйвинської селищної ради з проханням прийняти дітей на час пошуку бомби. Телефонувала селищному голові. Няні та виховательки, практично весь персонал садочка в цей час оперативно будив та одягав дітей. Старші ж діти одягалися самі.

– Десь о 13:15 мені зателефонувала завідуюча дитсадком. Сповістила, що у садочку проводяться навчання і спитала, чи не можемо ми на деякий час розмістити у себе дітей, – згадує події того дня Новогуйвинський селищний голова Валерій Гарбуз. – Ми, звичайно ж. погодилися. Дітей розмістили у сесійній залі. На той момент я ще не знав про те, що сталося.
«Дітям просто пояснили, що ми йдемо гуляти»

Дітей та персонал садочка евакуювали досить швидко. Разом із ними забрали журнали, щоб перевірити чи ніхто раптом не лишився у приміщенні. Всіх вивели на десятиградусний мороз якраз на той час, коли до дитячого садочка вже під’їхало авто із криміналістами та собакою. На той момент приміщення вже було обмотане червоною стрічкою, по периметру стояла охорона, а діти і вихователі, няні прямували до селищної ради. Саме там вони у теплі і комфорті мали перебути час, поки правоохоронці шукали вибухівку.

– Дітям просто пояснили, що ми йдемо гуляти на вулицю. Що сон уже скінчився… – розповідає Людмила Сутуліна. – Найбільші молодці у цій ситуації – вихователі. З очей дітей не впало жодної сльозинки. А от хто найбільше потерпав від страху, то це – дорослі.
Відправивши дітей із вихователями та всім персоналом садочка до селищної ради, завідуюча повернулася назад.

Пошук бомби тривав дві години

– Час тягнувся як гума… Скільки минуло від того, як усе почалося і коли сповістили, що вибухівку таки не знайшли – важко сказати. Але це було якесь таке надзвичайне полегшення… – ділиться емоціями Людмила Сутуліна. – Я не знаю чим усе скінчилося, чи знайшли того, хто дзвонив. Але єдине знаю: жарти з дітьми – це жорстокі жарти. Не можна цього робити.

Мить, коли вже все скінчилося, Людмила Григорівна зустріла у приміщенні селищної ради. Їй подзвонили і сказали: «Ми перевірили все, нічого немає». Відразу вихователі почали збирати дітей і потихеньку повертатися назад. Як розповів нам Новогуйвинський селищний голова, між дзвінком завідуючої і звісткою про те, що бомби немає, минуло десь дві години.

Правоохоронці двічі перепитували адресу

На цьому можна було би поставити філософську крапку або довго моралізувати на тему теоретичної захищеності чи незахищеності наших дошкільних закладів від подібних випадків. Якби не одне «але». Жартівника затримали вже наступного дня. Як з’ясувала міліція, він попередньо купив мобільний і сім-карту. З цього телефону і подзвонив правоохоронцям, сказавши, що розміщена бомба. Проте, як нам стало відомо, «мінував» цей піротехнік далеко не садочок. Про це свідчать і слова завідуючої садочком. – Мене здивувало, що рятувальники перепитували мене адресу. Між собою говорили про «Срібну підкову», ресторан, який знаходиться біля селищної ради. Адресу, до речі, перепитували рятувальники і міліціонери по телефону і у селищного голови.

Жартівник «мінував» не садочок

Як розповіло «Суботі» джерело у міліції, ймовірно, той, хто приймав дзвінок від жартівника, просто не розчув адреси. А почув тільки як орієнтир – дитячий садочок. Територіально згаданий нами заклад знаходиться неподалік садочка. Однак чому зловмисник вказав на садочок, а не на селищну раду, яка майже впритул до кафе – лишається загадкою. Кажуть, що і сам затриманий зізнається, що дзвонив не щодо замінування садочку. П’ятидесятидворічний підприємець розповідає, що причина «жарту» – заздрість. Він позаздрив своєму конкурентові – власнику кафе. І вирішив налякати його… бомбою. А оскільки був не професіоналом-підривником, то голос його дрижав під час спілкування із оператором. На тому дроті його просто як слід не почули. А жартівник на це не зважив і зразу ж викинув телефон та сім-карту. Як орієнтир вказав на садочок. І назвав адресу. Тож міліціонери з рятувальниками приїхали до дитячого садочка…

Роман ЗДОРИК

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини