Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини

П'яний українець "під кришею" дипломатів влаштував дебош у Мілані

26-07-2012
П'яний українець влаштував дебош в п'ятизірковому готелі в Мілані, а на суді послався на дипломатичний імунітет та після засідання швидко зник.

У МЗС вже поспішили відхреститися від хулігана. Як розповідає італійська преса, п'яний як чіп "світловолосий гігант" вийшов із себе о третій годині ранку у ніч на 23 липня в холі Starhotel Grand Rosa.

Щоб втихомирити його, консьєрж викликав поліцію. Але українець вирішив так просто не здаватися: одного з поліцейських він завалив на підлогу, іншому заподіяв каліцтва, завдавши удару головою в обличчя, пише Il Giornale.

Затримати бешкетника вдалося лише після прибуття підкріплення. Суддя віддав наказ про його арешт за опір поліції і завдання фізичної шкоди. Але після цього і розпочався "справжній детектив".

Правоохоронцям блондин спочатку заявив, що його звуть Аміт Трустєв і йому 41 рік. "Та вже о 6 годині вечора до комісаріату поліції прибув чиновник з українського посольства і приніс дипломатичний паспорт на ім'я Олександра Філіпчука", - дізналися журналісти Il Giornale. У понеділок вранці до зали суду приїхали представник консульства Україна і два адвоката з портфелями грошей, щоб компенсувати збиток, завданий поліцейським. На допиті гігант заявив , що його звуть Філіпчук, що він дипломат, що перебував у Мілані проїздом, повідомляє видання. Судді чоловік сказав, що взагалі нічого не пам'ятає про те, що сталося. І після винесення вироку зник. Газета задається питанням, чи не той це Олександр Філіпчук, який 4 роки тому представляв у Генуї на конференції по мінах МЗС України, і в яких відносинах він перебуває з нинішнім урядом.

Газета Corriere della Sera, зі свого боку, повідомляє, що Труст був у готелі разом з дружиною, яка в цей час спала в номері. А сам він був з двома красунями.

"Агенти під прикриттям? Небезпечні зв'язки? Але вони були не одні. Було ще два типи. Росіяни, здається. Вони привели Трустєва під руки в готель і випарувалися. І тоді портьє викликав поліцію", - пише видання.

Український МЗС уже відреагував на публікації італійських ЗМІ, заявивши, що цей громадянин України не є дипломатом. "МЗС України повідомляє, що Олександр Філіпчук не є співробітником дипломатичної служби і не працює в системі МЗС України", - розповів речник відомства Олександр Дикусаров. За його словами, ця людина працювала в одній з державних установ і була давно звільнена.

"Дипломатичний паспорт, виданий на його ім'я, є недійсним. Відповідальність за дипломатичний паспорт і його несвоєчасну передачу на зберігання до архіву лежить на особі, якій видано цей паспорт", - наголосив Дикусаров. Він також стверджує, що інформація італійських ЗМІ про те, що до поліцейського відділку, де утримували хулігана, прибули співробітники консульства України в Мілані і вимагали його звільнити, посилаючись на дипломатичний імунітет, не відповідає дійсності.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини