Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини

Через 6-8 років газети зникнуть. Залишиться лише Інтернет

06-09-2012
Через 6-8 років друковані ЗМІ поступляться місцем цифровим медіа.

Таке припущення висловив головний редактор "Комсомольської правди" (Росія) і генеральний директор ЗАТ "Комсомольська правда" Володимир Сунгоркін під час 19-го Форуму редакторів і 64-го Всесвітнього газетного конгресу у Києві, повідомляє УКРІНФОРМ.

На думку медіаменеджера, початок переходу від друкованих ЗМІ до цифрових уже започатковано. "Йде руйнування дистриб`юторської системи у газетах. Щороку скорочуються тиражі. Однак поки що найбільші високі прибутки на ринку приносить саме друкована преса", - відзначив Володимир Сунгоркін.

Він також вважає, що друкована періодика та інтернет-видання поки що мають різну цільову аудиторію. Однак повсюдний розвиток сучасних технологій може змінити ситуацію. "До журналу або газети з Інтернету людина повернеться тільки, коли у неї зникне wi-fi. Це нас наразі й рятує - нерозвиненість комунікацій", - додав главред "Комсомолки".

Враховуючи невтішну тенденцію для друкованих ЗМІ, Володимир Сунгоркін вважає доцільним розвивати паралельно кілька форматів ЗМІ. Зокрема, ЗАТ "Комсомольська правда", крім газети, має власний телевізійний канал і радіостанцію. "Те телебачення, яке можна створювати сьогодні, набагато дешевше за телебачення, яке було 10-15 років тому. Наш телеканал обходиться нам у 5 млн доларів на рік, що для ринку практично нічого. Водночас у цього каналу вже 10 млн абонентів", - підкреслив він.

За словами Володимира Сунгоркіна, багато ідей, які його видання реалізує в Росії, були взяті з форумів WAN-IFRA. "На одному з конгресів ми перейняли в італійських і польських колег досвід поширення книг і компакт-дисків разом із газетами. Правильне дотримання технологій продажу призвело до значних результатів, давши нам гроші для розвитку нових медіа", - підкреслив Володимир Сунгоркін, додавши, що продаж книг і дисків разом із газетами приносить компанії 20% усіх прибутків.

Форум в Україні він також назвав корисним для себе. "Один із висновків цього Конгресу для мене - треба припинити відправляти людей із друкованої преси в цифровий світ", - підсумував главред "КП".

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини