Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Здичавілі пасажири круїзного лайнера Carnival Triumph б'ються за їжу

Здичавілі пасажири круїзного лайнера Carnival Triumph б'ються за їжу

13-02-2013
Нещасні пасажири і члени екіпажу океанського круїзного лайнера Carnival Triumph в Мексиканській затоці практично здичавіли. За повідомленнями очевидців, зчиняють бійки за харчі і перебувають у жахливих умовах, які з кожним часом все погіршуються. Назад до США їх відбуксирують аж у четвер, 14 лютого.

Пасажири лайнера, якого сильною течією віднесло занадто далеко від берега, змогли зв'язатися з рідними та друзями по мобільних телефонах у понеділок, 11 лютого, завдяки близькості корабля-близнюка Carnival Legend, що доставив додаткове продовольство. Їхні розповіді лякають. Колись респектабельні люди перетворилися на дикунів, влаштовуючи первісні бійки за їжу. Черги за продуктами розтягуються на 4 години, причому харчуватися доводиться переважно сендвічами з сирою цибулею та огірками.

У каютах стоїть нестерпна спека, спати доводиться в наметах на палубі. Окрема проблема - туалети, які не працюють. На судні всього п'ять кабінок, якими ще можна скористатися, деякі ще знаходять в собі сили відстояти довгу чергу, але більшість з чотирьох з гаком тисяч людей справляють свої потреби в непрацюючих душових кабінах у каютах. Пасажирів навіть закликали користуватися ними, а також пакетами. "Сморід стоїть жахливий", - свідчать очевидці. Килими в каютах просочені сечею, нечистоти стікають по стінах.

Carnival Triumph вирушив у круїз з порту Галвестон у Техасі 7 лютого і мав повернутися туди в понеділок, 11-го. Але в понеділок лайнер дрейфував за 240 кілометрів від узбережжя мексиканського півострова Юкатан. Спочатку передбачалося, що судно доставлять в місцевий порт Прогресо, звідки пасажирів літаками повернуть до США. Але за час підготовки рятувальної операції корабель віднесло течією ще на 90 миль на північ. Врешті було вирішено буксирувати його в порт Мобіл у штаті Алабама.

Тим часом журналіст-експерт в галузі морської тематики, засновник сайта "Морський бюлетень" Михайло Войтенко назвав усе, що відбувається, "бардаком".

"Аварія цікава тим, що незважаючи на її розміри і суспільну значущість, а також місце - практично прибережні води, в наявних даних багато неясного і невідомого, або іншими словами, багато бардаку", - пише він.

По-перше, за його спостереженням, є нестиковка за часом і місцем аварії: "Швидше за все, реальне місце аварії слід перенести на північний схід від місця, поданого Береговою охороною США", - вважає він. По-друге, відсутні дані супутникової системи стеження AIS. Нарешті, по-третє, незрозуміла ситуація з буксирами: "Від приблизного місця аварії до порту Прогресо близько 100 миль, добу буксирування. Де ж буксири? Мабуть, вони вийшли з американського порту або портів. А у Мексики, виходить, нічого поруч немає, попри те, що лайнер в їхніх прибережних водах?"

"100 миль до найближчого порту, на борту тисячі людей, які страждають в умовах тропічної спеки від браку кондиціонування і елементарних зручностей, і при цьому лайнер чекає буксирів ось вже третю добу", - констатує Войтенко.

"Загалом, зразковою цю аварію, в сенсі організації і проведення аварійно-рятувальних робіт, не назвеш. Постраждалих і загиблих немає, судну і людям нічого крім подальших мук не загрожує (завдяки зокрема і гарній погоді), але бардак очевидний".

Як повідомлялося, більш як 4000 людей опинилися в полоні на океанському лайнері Carnival Triumph, який здійснював п'ятиденний круїз біля берегів США. Після того, як на судні сталася пожежа, його двигуни вийшли з ладу, і воно лягло в дрейф.
Джерело статті: Gazeta.ua

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини