Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Кориця -- запашний засіб від безпліддя, -- медики

Кориця -- запашний засіб від безпліддя, -- медики

19-10-2013
Кориця використовується людством в якості спеції протягом багатьох століть. Але лише в наші дні вчені стали вивчати її цілющі властивості. Дослідники з США виявили, що кориця значно покращує стан хворих полікістозом яєчників. За допомогою кориці покращували смак їжі ще стародавні єгиптяни за 2 000 років до нашої ери.

А в останні 10-15 років вченим вдалося виявити у цієї спеції чимало корисних властивостей: порошок з кори коричного дерева володіє антибактеріальними властивостями, сприяє зниженню рівня глюкози в крові і дуже багатий антиоксидантами, що робить його ефективним засобом профілактики раку та атеросклерозу.

А американські вчені з медичного центру при Колумбійському університеті в Нью-Йорку (Columbia University Medical Center in New York City) виявили, що регулярне вживання порошку кориці жінками, що страждають синдромом полікістозних яєчників (СПКЯ), сприяло нормалізації менструального циклу і підвищувало шанси на настання вагітності .

Полікістоз яєчників, що розвивається внаслідок гормональних порушень, є однією з основних причин жіночого безпліддя, оскільки захворювання дуже часто вражає жінок репродуктивного віку (до 15%). Під час дослідження 11 жінок, що страждали СПКЯ, щодня протягом 6 місяців приймали 1500 мг кориці у вигляді харчової добавки, а 5 учасниць експерименту з контрольної групи отримували плацебо.

До результату 6-го місяця у випробовуваних з експериментальної групи спостерігалося помітне поліпшення менструального циклу -- до цього часу у них сталося в середньому 4 овуляції проти 2,2 у контрольній групі. Крім того, у 2-х з 11 учасниць, які брали харчові добавки з корицею, після 3-х місяців прийому препарату сталося настання вагітності, хоча раніше вони протягом тривалого часу безуспішно намагалися завагітніти. «Одним з достоїнств цього методу терапії синдрому полікістозних яєчників є відсутність побічних ефектів і дуже низька вартість лікування», -- цитує Здоров'я України керівника дослідницької групи професора Авнера Гершлага (Avner Hershlag) .

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини