Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Хороший сон -- найдієвіший метод зачати дитину

Хороший сон -- найдієвіший метод зачати дитину

19-10-2013
Як стверджують вчені, режим нічного сну жінки є дуже важливим фактором, і його відсутністю може драматично вплинути на спроби зачати дитину. Дотримання найпростіших правил значно підвищує шанси на успіх. На репродуктивне здоров'я майбутньої матері впливають одночасно безліч факторів. Крім стану внутрішніх органів, велике значення в цьому відношенні має і її спосіб життя, включаючи харчування, наявність шкідливих звичок і стресів. Тепер до цього переліку можна додати і дотримання режиму сну -- причому, як повідомляють південнокорейські вчені, значення має не тільки тривалість сну, але і час відходу до сну і підйому.

Дослідники з університету Інчжи в Республіці Корея (Inje University in South Korea) спостерігали 656 жінок репродуктивного віку, яким в університетській клініці виконувалася процедура екстракорпорального запліднення (ЕКЗ). Автори дослідження повідомляють, що найбільш оптимальним з точки зору успішного настання вагітності після ЕКЗ був сон пацієнток тривалістю 7-8 годин. При цьому збільшення тривалості нічного сну, як і дуже короткий сон, помітно знижували шанси на успішний наступ вагітності.

Так, у жінок, чий сон зазвичай тривав 9 годин і більше, ймовірність настання вагітності після процедури ЕКО зменшувалася на 25% порівняно з тими учасницями, які спали 7-8 годин. Аналогічно сон тривалістю менше 7 годин знижував шанси на вагітність на 15%. Корейські вчені вважають, що вплив сну на успіх спроб завагітніти є характерним і для жінок, які намагаються зачати дитину за допомогою природного методу.

«На нашу думку, починати суворе дотримання режиму сну слід не менше ніж за 3 тижні до передбачуваної дати зачаття», -- повідомляє один із співавторів цієї наукової роботи професор Деніел Парк (Daniel Park). Він же вказує на те, що відхід до сну, так само як і підйом в один і той же час також підвищують шанси успішного настання вагітності -- на 43% порівняно з майбутніми матерями, які лягають спати в різний час. Автори вважають, що дотримання режиму сну впорядковує роботу ендокринної системи організму -- в тому числі і секрецію гормонів, що впливають на репродуктивну функцію, пише Здоров'я України.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини