Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Пологи на кухні

Пологи на кухні

02-11-2013
26-річна Юлія Олех шокувала усіх лікарів! Свою третю дитину народила у себе на кухні, пологи прийняв чоловік. І це при тому, що двох синів привела на світ з допомогою кесаревого розтину, тож народжувати природним шляхом їй було категорично заборонено.

Коли кореспондент “ВЗ” завітала у гості до унікальної породіллі, застала сімейного лікаря, який прийшов пересвідчитися, що з його підопічними все гаразд. “Наважившись на такий крок, Юля дуже ризикувала, - зауважив медик. - Але вона молодець! У неї жодних розривів та ускладнень. Дитинка здорова. Й це при тому, що дівчинка — нівроку. З’явилася на світ вагою 4 кг 100 г!

Багатодітна сім’я мешкає в однокімнатній квартирі. На килимі, біля двоповерхового дитячого ліжка, 5-річний Дмитрик бавився іграшковою залізницею. Сергійко, якому минув 1 рік і 10 місяців, спав неподалік — на дивані. Новоспечена матуся зустріла мене з новонародженою донечкою на руках, яку на ходу годувала грудьми. Для наймолодшої сестрички батьки ще не встигли обрати ім’я, тож називають лялечкою.

Поки ми з Юлією розмовляли, Сергійко прокинувся й почав з плачем кликати маму. “Йому зараз важко, адже був молодшим, а тепер з’явилася крихітка. Але втішаємо себе тим, що він не сам, адже має старшого брата!” - каже жінка. Тримаючи однією рукою дочку, яка смокче молочко, Юля спритно підхоплює хлопчика та прикладає до іншої груді. Незважаючи на вагітність та народження донечки, середнього сина не припиняє годувати, вважає, відлучати його від грудей поки що рано.

Найстаршого Дмитрика Юлія починала народжувати самостійно, але пологи виявилися важкими, лікарі повезли жінку в операційну, де провели кесарів розтин. Коли завагітніла Сергійком, мріяла привести його у світ природним шляхом. У пологовий будинок лягла заздалегідь, й коли почалися перейми, переховувалася у палаті: лікарям нічого не казала, поки не відійшли води. Сподівалася, операції вдасться уникнути. Однак лікарі виявилися невблаганними й жінку знову оперували.

Жінкам, які двічі робили кесарів розтин, лікарі рекомендують мати не більше двох, максимум — трьох дітей. Безумовно, третю можна народжувати лише з допомогою операції, оскільки під час природних пологів матка, на якій є рубець, може тріснути. Третя вагітність Юлі проходила без ускладнень, й жінка відчувала, що зможе народити без хірургічного скальпеля. На облік стала лише на 31 тижні вагітності. Каже, перебувати під наглядом медиків не любить, а ще вона проти обов’язкових аналізів на патологію дитини. “Хімічних” вітамінів, які виписують вагітним, не вживала.

Цього разу не лягала до пологового будинку. “Перед кесаревим розтином хвилювалася більше, а біль при пологах — менший, ніж після операції! Не бачила підстав кричати: це “гальмувало” б мою роботу!” - розповідає жінка. Донечка попросилася на світ уночі: поки її старші брати спали, батьки на кухні “працювали”. Всупереч поширеній думці, що чоловіки бояться пологів, чоловік не злякався. Юлія народила на підлозі. Вона закінчила курси медсестер, тож знала, як потрібно перев’язувати та обрізати пуповину. Для цього чоловік прокип’ятив та обробив спиртом кухонний ніж.

Пологи тривали близько чотирьох годин. Кажуть, немовля немов «вислизнуло» у руки свого тата. Мати відразу приклала його до грудей.

Коли найважче було позаду, сімейство лягло спати. Вранці ощасливили по телефону бабусь та викликали дільничного лікаря, щоб оглянув дитя. Він порадив з’їздити до пологового будинку, аби отримати всі необхідні документи. Юлія каже, у лікарні їх зустріли тепло, хоча були заскочені: обстежили, дали необхідні папери та рекомендації по догляду за дитиною.

Юлія закінчила філологічний факультет Франкового університету за спеціальністю “японська мова і література”. Зараз займається перекладами з англійської мови. Ігор — фінансист, працює у банку. Третя дитина стала для нього стимулом для просування кар’єрними сходами. “Ми — молоді, маємо голову, руки та ноги, тож забезпечимо всіх своїх дітей!” - каже багатодітна мати. Не виключає, що у майбутньому матимуть ще малят.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини