Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ
У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ

Поліцейські викрили подружжя з Житомирщини,...

  • У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ
    У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ

    Поліцейські викрили подружжя з Житомирщини,...

  • Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко
    Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко

    У Житомирі, Україні та й...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

Новини
В Житомирської облради можуть забрати право на надання дозволів про видобуток титану

В Житомирської облради можуть забрати право на надання дозволів про видобуток титану

20-11-2013
Зокрема, його положеннями передбачається, що повноваження щодо надання дозволів на користування надрами забирають від обласних рад і передають облдержадміністраціям, які підконтрольні центральній владі.

Нагадаємо, що раніше суд позбавив районні ради Житомирської області права надавати дозволи на використання природних ресурсів, тому що це суперечить законодавству.

Нинішнє нововведення, у разі прийняття проекту, позбавить громаду можливості впливати на рішення стосовно видобутку природних ресурсів на їх території навіть через обраних представників в обласну раду.

Хоча, аналізуючи ситуацію, людям і дотепер доводилося постійно відстоювати це право під стінами ОДА під час сесій облради, висуваючи свої законні вимоги та організовуючи акції протесту.

«Після багатьох акцій проти видобутку титану, лобісти цих питань вирішили спростити собі шлях до збагачення, - впевнений депутат обласної ради Дмитро Кропачов. - У випадку із забороною видавати дозволи через районні ради, можна знайти кілька законодавчих колізій, з якими нардепам варто розібратися. Новий проект про надра варто розцінювати вже зараз як крок до знищення місцевого самоврядування в Україні. Я, як і раніше, продовжую залишатися на стороні людей, які добре розуміють, чим для них обернеться поява кар’єрів під оселями. Шкода, що багато кому реальні наслідки розробки титанових кар’єрів, заважають побачити великі гроші. Люди розуміють, що ніяких відшкодувань вони не отримають, натомість через кілька років їх землі перетворяться на пустелю. Цього не можна допустити такою ціною, як приймаються рішення наразі. Нажаль титанова проблеми поки залишається проблемою селян. Пропозиція створити робочу групу по дослідженню цього питання підтримана так і не була».

Відзначимо, що 19 листопада під час 17 сесії облради були прийняті зміни до рішення №211 від 17.05.2011р. «Про перелік документів для надання погоджень щодо отримання спеціальних дозволів на користування надрами», які селяни під час Загальних зборів напередодні визнали незадовільними і підготували власне звернення до депутатів.


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини