Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Житомирянам погрожують штрафами за порушення правил реалізації та використання піротехніки

Житомирянам погрожують штрафами за порушення правил реалізації та використання піротехніки

21-12-2013
Незабаром Новорічні та Різдвяні свята. У ці дні піротехнічні засоби користуються підвищеним попитом. Однак, застосування їх нерідко призводить до жахливих наслідків.

Нагадаємо, що закон забороняє застосування піротехнічних виробів у заборонений час, за винятком днів святкування Нового року в ніч з 31 грудня на 1 січня. При проведенні масових заходів забороняється застосування піротехнічних виробів, що можуть створити небезпеку травмування людей осколками, горючими елементами та своїми рухомими частинами. Також заборонено: кидати піротехнічні вироби, ударяти по них будь-якими предметами, тягти за фітиль; продавати їх особам віком до 18 років; переносити піротехнічні вироби в кишенях, під одягом, зберігати без пакування; залишати піротехнічні вироби без догляду; розбирати та переробляти піротехнічні вироби.

- заборонено використання піротехніки, яка створює ефекти на висоті або шумові ефекти, ближче 100 метрів від лікарень, церков, дитячих установ, шкіл та інших громадських споруд і житлових будинків.

- заборонено кидати приведені в дію піротехнічні вироби під ноги та скоювати інші дії, від яких можуть постраждати люди або майно.

- заборонено використання піротехнічних виробів особами, які знаходяться в нетверезому стані. При поводженні з піротехнічними виробами не допускається паління та застосування відкритого вогню.

Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність за порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів (ст.195-6).

Подібні дії караються штрафом у розмірі від 35 до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

У разі повторного вчинення правопорушення максимальний розмір стягнень сягає 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, також з конфіскацією піротехніки.

Крім того, статтею 182 КУпАП передбачена відповідальність за порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях.

За таке правопорушення громадянину загрожує попередження або накладення штрафу до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а посадовим особам чи громадянам – суб’єктам господарської діяльності до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне порушення передбачає збільшення штрафу в рази як для громадян, так і посадових осіб з конфіскацією піротехнічних засобів.


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини