Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
В Бердичеві представили попередній ескіз пам’ятного знаку Небесній Сотні

В Бердичеві представили попередній ескіз пам’ятного знаку Небесній Сотні

06-03-2014
Депутатська група «Народна Рада» в Бердичівській міській раді 5 березня обговорила важливе питання, що стосується меморіалу Небесної сотні на площі Героїв Майдану, - про це пише "РІО Бердичева".

Основною концепцією облаштування площі навпроти спортивної школи, на думку розробників, є максимальне озеленення та збереження пішохідних зв’язків. Загалом, поруч з площею буде передбачено 20 місць для парковки, зелені насадження вздовж вулиці Європейської не чіпатимуть.

На самій площі, окрім меморіалу, будуть лавки та клумби з квітами – принаймні так її бачать розробники. Але більшу частину присутніх не задовольнив запропонований ескіз і розпочались дебати. Архітектори та представники Самооборони Бердичева і району запропонували дещо змінити саму концепцію меморіалу, присвятивши його боротьбі за незалежність українського народу, відобразивши великий історичний шлях, з певним сценарієм. Щоб сам пам’ятний знак, не обов’язково великий, мав певний історико-значимий сенс. Також, щоб площа мала органічний вигляд треба продумати, як виглядатимуть фасад ДЮСШ ім. Лонського та чи вписуються туди кафе. Щоб продумати сценарій меморіалу, потрібно зібрати фахівців, щоб врахувати їхню думку.

Враховуючи все вищесказане, чіткого рішення по даній ескізній пропозиції не прозвучало, міський голова знову взяв ініціативу в свої руки і закликав до конкретики, відзначивши при цьому, що можна до 14 березня архітекторам і всім бажаючим взяти участь в розробці нових ескізних пропозицій і показати своє бачення.

Наступної п’ятниці, 14 березня, архітектори зберуться знову, щоб обсудити пропозиції, що надійшли до них. Щодо коштів на будівництво меморіалу підприємці універмагу «Ювілейний» передали 20 тисяч гривень, до них поступово долучається й решта небайдужої громади міста. Незабаром одна з громадських організацій відкриє рахунок на який можна буде переказувати кошти на будівництво пам’ятного знаку. Після цього, членами містобудівної ради було відправлено дану ескізну пропозицію на доопрацювання.
Джерело статті: 1.zt.ua

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини