Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
В Житомирі цілодобово працює Координаційний штаб з питань безпеки та правопорядку

В Житомирі цілодобово працює Координаційний штаб з питань безпеки та правопорядку

14-05-2014
На першому поверсі обласної ради (кабінети 101, 102) розміщується Координаційний штаб з питань безпеки та правопорядку Житомирської області. Цілодобово 7 днів на тиждень у штабі чергує група оперативного реагування, яка приймає сигнали від громадян щодо порушень законності і правопорядку, провокацій, підозрілих осіб тощо.

Про це повідомляє прес-служба облради.

Про безпеку і порядок в області турбуються громадські активісти «Майдану», «Нової сили», «Самооборони Житомира й Житомирської області», «Самооборони Житомирщини», «Автомайдану Житомира», «Демократичного Альянсу», громадського формування з охорони громадського порядку «Полісся», що об’єдналися у Раду громадських організацій. Її очолює Віктор Чабаненко – перший командир 95 аеромобільної бригади.

Як повідомив голова Ради, об’єднання працює у таких напрямках як: допомога Збройним силам України та забезпечення громадського порядку. Громадськість Житомирщини надає підтримку Житомирській 95 окремій аеромобільній бригаді, Дніпропетровській 25 повітряно-десантній бригаді, Білоцерківській окремій механізованій бригаді, 26 Бердичівській артилерійській бригаді. Про потреби у штабі дізнаються від самих військовослужбовців, їх родичів та близьких людей, які телефонують на номери гарячої лінії.

Громадська оборона працює спільно з силовими структурами області – підрозділами МВС та СБУ. Патрулюють у кожному кварталі обласного центру. Впізнати громадських захисників можна за бейджами та шевронами на одязі. На автомобілях автопатруля є написи «Самооборона Житомира» та Державний Герб України. Навколо Житомира стоять блок-пости, де також разом із ДАІ чергують самооборонівці. Громадська робота з охорони порядку розгорнулася і в районах області. У кожному місті, селищі і селі створюються групи до 10 осіб, які слідкують за безпекою у своєму населеному пункті.

Завдяки злагодженій роботі активістів мирно та без особливих наслідків пройшли травневі свята. Однак не обійшлося без прикрих випадків. «10 травня о 9 годині ранку до штабу зателефонували самооборонівці і повідомили про те, що на блок-пості у селі Тетерівка зупинили автомобіль із розбитим склом та бампером. На автівці були київські номери. Ми викликали оперативний відділ СБУ та МВС, там почали розбиратися. Коли відкрили машину, то виявили в ній снаряди часів Великої Вітчизняної війни. Зараз іде слідство» - розповідає громадський діяч Віктор Джигирей.


За кошти благодійного рахунку фонду «Людяність» для активістів придбали бронежилети та рації, щоденно робота постів, патрулів, оперативних груп забезпечується 50 літрами бензину.

Телефони гарячої лінії Координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку Житомирської області:
Київстар (097) 059-0-111
МТС (066) 673-0-111
life (063) 288-0-111

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини