Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
В СЕС розповіли, на яких пляжах в Житомирській області можна купатися

В СЕС розповіли, на яких пляжах в Житомирській області можна купатися

04-08-2014
Вода на пляжах у Житомирі та Бердичеві відповідає санітарним вимогам, а от на пляжах у Новограді-Волинському та Коростені краще не купатися.

Інформація про санітарний стан пляжів на території Житомирської області станом на 1 серпня опублікована на офіційному сайті Держсанепідслужби Житомирської області.

На контролі обласної Держсанепідслужби знаходиться 5 пляжів організованого купання населення: «Дитячий» і «Дорослий» пляжі у Житомирі, а також міські пляжі у Бердичеві, Коростені, Новограді-Волинському.

Нині залишається в дії Постанова Головного державного санітарного лікаря м. Новоград-Волинський №1 від 18.05.2013 р. про заборону купання в річці Случ в районі міського пляжу через невідповідність якості води вимогам санітарних норм за мікробіологічними показниками.

З цієї ж причини з 10 по 21 липня заборонялося функціонування пляжу «Дорослий» в житомирському гідропарку. З 28 липня року заборону відмінено.

«Якість річкової води в зоні пляжу «Дорослий» м.Житомира відповідає вимогам СанПиН № 4630-88 «Санитарные правила и нормы «Охрана поверхностных вод от загрязнения», - зазначають в СЕС.

Станом на 1 серпня якість річкової води в зоні міського пляжу Бердичева також відповідає вимогам СанПиН № 4630-88. Купання тут цілком безпечне з епідеміологічної точки зору при дотриманні правил поведінки відпочиваючими.

За результатами лабораторних досліджень води, відібраної з річці Уж в районі міського пляжу в Коростені, встановлено невідповідність якості за мікробіологічними показниками. З метою недопущення ускладнення епідемічної ситуації та профілактики гострих кишкових інфекцій з 31 липня заборонено купання в річці Уж в районі коростенського міського пляжу.

«Враховуючи зазначене вище, Головне управління Держсанепідслужби рекомендує утриматися від купання на міських пляжах м. Коростень, Новоград-Волинський до отримання задовільних результатів лабораторного дослідження річкової води», - наголошують в Держсанепідслужбі.

Однак, зазначають в СЕС, навіть купаючись на «чистих» пляжах, варто пам’ятати про потенційну небезпеку водних об’єктів як фактора передачі багатьох інфекційних захворювань, таких як вірусний гепатит А, ентеровірусні інфекції, холера та інші. Тому необхідно уникати потрапляння води водойм в рот під час купання, не використовувати річкову воду для миття овочів та фруктів, після купання у водоймах обов’язково приймати душ.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини