Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Новорічну ялинку в Житомирі запалять 17 грудня

Новорічну ялинку в Житомирі запалять 17 грудня

16-12-2010
В Житомирі на майдані Корольова працівники КП «Міськсвітло» закінчують встановлення штучної новорічної ялинки – кріплять ілюмінацію, гірлянди. "Сьогодні-завтра ялинка буде готова!" – запевняють комунальники. Монтаж новорічного дерева розпочали ще у вівторок 7 грудня. Житомирські інтернет-ЗМІ повідомляли, що підприємство планувало закінчити роботи до кінця минулого тижня, проте вони тривають і досі.

Нагадаємо, цю штучну ялинку міська рада придбала ще кілька років тому. Вартість новорічного дерева, за повідомленням інтернет-ресурсу "Природа України", становила близько 400 тис. грн. 18-метрову конструкцію встановлюють на майдані Корольова з 2008 року. Раніше «жива» ялинка прикрашала Соборну площу.

"Монтаж новорічної ялинки здійснюють близько 10 людей, задіяно 4 одиниці спецтехніки," - коментує директор КП «Міськсвітло» Юрій Янушевич. Інформацію деяких ЗМІ щодо швидких термінів здачі здачі ялинки - спростовує: "Таку складну конструкцію неможливо зробити за два дні. Перед нами було поставлено завдання – підготувати ялинку до її урочистого відкриття, яке, відповідно до розпорядження Президента, відбудеться 17 грудня о 17 годині по всій Україні."

Точну суму грошей, яку міська рада виділила на встановлення голової ялинки міста, Ю. Янушевич назвати поки що не може. Каже, що обіцяють приблизно 10 тис. грн.

Чи виникали раніше проблеми під час встановлення «живої» ялинки на Площі Соборній? "Останнього разу, коли ми ставили "живу" ялинку, було дуже важко знайти рівне, акуратне дерево. Це не так просто - взимку, в глибині лісу знайти потрібну ялинку, повалити її, доставити на місце. Одного разу, коли ялинку робило підприємство "Зеленбуд", працівники дві доби не могли виїхати з хащів!" - згадує Ю. Янушевич.

"А років 10 тому був випадок, коли «жива» ялинка на Соборній площі впала від сильного вітру. Я не був свідком подій, але мені розказували, що це було десь під ранок. На щастя, ніхто не постраждав," - додає він.

Штучна ялинка набагато надійніша, вона має металевий каркас і є безпечною. Але... навіщо купувати дорогу штучну ялинку, коли на майдані Корольова росте багато справжніх ялин, які можна було б прикрасити?

"З моєї точки зору, це незручно. Там росте комплекс ялин. А діти звикли «водити хороводи» навколо ялинки, гратися біля неї. Коли б там була одна ялина на клумбі, то її можна було б прикрасити, і вона мала б гарний вигляд. Колись, під час проектування цього майдану можна було посадити гарненьку ялинку, доглядати за нею так, щоб вона виросла рівною. Але про це ніхто не подумав.

Чи планує «Міськсвітло» ще якісь заходи щодо зовнішнього освітлення вулиць до новорічних свят? "Плануємо прикрасити гірляндами ялинки, що ростуть на майдані Корольова та на Площі Соборній біля фонтана. Роботи розпочнуться вже сьогодні," - запевнив Ю. Янушевич.

Юлія БАЗИЛЬЧУК

Новорічну ялинку в Житомирі запалять 17 грудня

Новорічну ялинку в Житомирі запалять 17 грудня

Новорічну ялинку в Житомирі запалять 17 грудня

Новорічну ялинку в Житомирі запалять 17 грудня

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини