Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
На благодійному концерті за участю відомих музикантів в Житомирі зібрали 225 тисяч для поранених військових

На благодійному концерті за участю відомих музикантів в Житомирі зібрали 225 тисяч для поранених військових

26-09-2014
Благодійний марафон «Допоможи героям» за кілька тижнів у Житомирі навколо себе об’єднав зірок української естради, місцевих артистів та акторів, політиків, благодійників, волонтерів, студентську молодь.
Його основна мета – зібрати кошти для земляків, які отримали поранення під час виконання бойового завдання у зоні АТО, однак саме завдяки цьому заходу вдалося донести до багатьох людей, що українським військовим окрім фінансової підтримки, потрібна підтримка і моральна.
Заради тих, хто захищає країну до Житомира з благодійним концертом завітали гурти «Авіатор», «СКАЙ» та «Друга Ріка». Хлопці запевняють, що вони роблять те, що мав би кожен робити у цей момент – допомагають, а також закликали усіх долучатися до спільної справи, бо Україна у нас одна і наші герої заслуговують на увагу.
Вони неоднонарозово виступали у військових шпиталях та для бійців на Сході країни. У рядах захисників їхні друзі, рідні та колеги, тому без вагань відгукнулися на ініціативу благодійної організації «Разом за справу», Житомирського державного технологічного університету та громадського об`єднання «Разом».
За кілька годин до концерту, який став заключним етапом 10-денного марафону фронтмени колективів зустрілися із студенством Житомира під час відкритої лекції «Україна єдина – очами артиста патріота».
Безпосередньо перед концертом у драмтеатрі гурти дали прес-конференцію для журналістів, під час якої ще раз наголосили, що виступають безкоштовно і вдячні житомирянам, які розкупили абсолютно усі квитки, адже виручені від цього кошти обовязково надійдуть військовим. Жодної копійки з їх числа не було витрачено на організацію та проведення марафону.
Довгоочікуваний концерт відкрив Олександр Воєвуцький, виконавши композицію про військових героїв та мир, які ті здобувають. Йому передувало емоційна відео-історія молодого вояка, який відправився у зону АТО.
До слова, Воєвуцький неодноразово виступав на подібних благодійних заходах в Житомирі і саме він залучав до них й своїх зіркових колег. Нині він один із перших взявся допомагати Івану Мартинчуку, у якого з’явилася ідея провести благодійний марафон «Допоможи героям».
Розігрівали публіку ведучі «Брати Шумахери», які представили три свої гумористичні мініатюри. Далі на сцену піднялися хлопці з гурту «Авіатор», які невдовзі святкуватимуть своє 10-річчя. З глядачами усі артисти незмінно віталися «Слава Україні», а із-залу лунало гучне і наповнене змістом «Героям Слава». «Авіатори» виконали одну пісню українською мовою – це твір Тараса Шевченка, який вони поклали на музику.
Співочу естафету музикантів перейняв «СКАЙ», ще раз нагадавши, що усі присутні не лише насолоджуються виступом улюблених гуртів, але й допомагають когось з військових повернути до життя.
Кілька разів зі сцени демонстрували відеоролики з розповідями військових про те, скільки їм довелося пережити на війні і після отриманих поранень. Хлопці оптимістично налаштовані і навіть з ампутованими кінцівками не втрачають віру у себе і в людей.
Їхні рідні на камеру так само ділилися своїми переживаннями, а відомі житомиряни вже у іншому відео висловили слова підтримкиі побажання здобути перемогу.
Живими вернутися додому закликали військовослубовців Ірина Білик, Віктор Павлік, Віталій Козловський та інші. Вони записали попередньо відеозвернення, а Білик ще й передала подарунок для пацієнта військового госпіталю. Він втратив телефон і не міг спілкуватися зі своєю коханою, тож артистка придбала його та поповнила рахунок. Подарунок хлопцю передали під час концерту.
Аби відволіктися від сумних думок ведучі влаштовували для присутніх флешмоби і навіть аукціон, на якому за тисячу гривень продали імпровізоване крісло мера Житомира. Ці кошти одразу ж кинули до скриньки, а також туди протягом концерту пожертви могли кидати усі бажаючі.
Між іншим, за усім, що відбувалося на сцені і взалі драмтеатру під час концерту могли у спостерігати й поранені військовослужбовці, які зараз знаходяться у Житомирському військовому госпіталі - для них забезпечили пряму трансляцію.
Завершував концерт виступ «Другої Ріки». Харчишин зізнався, що у їх репертуарі є композиція, яка нагадує через своє «ла-ла-ла» відомий хіт про Путіна. Їхню «Фурію», як і гімн України, через кілька хвилин після цього співали усім залом.
Результати марфону Іван Мартинчук оголосив у колі своїх однодумців, які повірили і довірилися йому та разом змогли реалузвати грандіозний проект, завдяки якому було зібрано 224 857 гривень та 100 доларів. При цьому, більше 22 тисяч кинули у скриньки вже під час концерту.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини