Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Вибори-2014 на Житомирщині: хто іде у Верховну Раду. ІНФОГРАФІКА

Вибори-2014 на Житомирщині: хто іде у Верховну Раду. ІНФОГРАФІКА

03-10-2014
Найбільш цікавим для кандидатів виявився округ №66 із центром в місті Малині. Там зареєструвались аж 32 кандидати – більшу кількість бажаючих потрапити у Раду можна знайти тільки на Київських, Луганських та Одеських округах. Один із найбільших за площею округів України стане справжнім полем битви на виборах 26 жовтня.

Відтак місто Житомир, яке є центром регіону, лишилось на другому місці за кількістю кандидатів – тут зареєструвались 24 особи, з них двоє проживають в Києві.
Лише по 10 кандидатів зареєструвались у округах №63 (м. Бердичів) та №65 (м. Новоград-Волинський). У кожному окрузі балотуються колишні «регіонали», які цього разу стали само висуванцями. Висунули свої мажоритарників Блок Петра Порошенка (3 округи), Народний Фронт (2 округи), Громадянська позиція (2 округи), балотується кандидат від Демократичного Альянсу, в усіх округах є представники Тігіпка.

За виборами традиційно спостерігає громадська мережа ОПОРА, яка вже встигла зафіксувати кілька порушень. В день виборів від ОПОРИ працюватиме до 20 спостерігачів на дільницях округів. Також за виборами в області будуть слідкувати міжнародні спостерігачі.

Вибори-2014 на Житомирщині: хто іде у Верховну Раду. ІНФОГРАФІКА


Округ №62 (м. Житомир, частина Богунського району, Корольовський район).
В місті Житомирі зареєстрували 24 кандидати в депутати. Дехто отримав посвідчення тільки з другого разу – зокрема, мова іде про екс-міського голову Володимира Дебоя та його товариша Валерія Онопрієнка.

За останніми даними КМІСу, якби вибори відбулися в передостанню неділю вересня, то до Ради потрапило би 5 партій: Блок Петра Порошенка, «Радикальна партія Олега Ляшка», «Батьківщина», «Громадянська позиція», «Народний Фронт» Арсенія Яценюка та «Сильна Україна» Сергія Тігіпка. Відповідно, для великої частини мешканців Житомира вибір кандидата на пряму буде залежати від того, за яку партію вони голосуватимуть на виборах. Лише Народний Фронт із цього переліку не висунув свого кандидата на чергових виборах.

Від Блоку Петра Порошенка балотується підприємець Борислав Розенблат. Олега Ляшка в Житомирі представляє юрист Наталія Циганчук. «Батьківщину» - Людмила Янушевич, голова Богунської районної ради. Партію Сергія Тігіпка в Житомирі презентує колишній регіонал та начальник КП «Інспекція з благоустрою» Юрій Самборський. Від «Громадянської позиції» у Раду іде Олександр Величко.

Зареєстровані самовисуванцями колишній голова міської організації Партії регіонів та екс-міський голова Володимир Дебой. Іще один регіонал, який балотується цього разу як самовисуванець, - це Валерій Онопрієнко (обрався до міської ради за мажоритарним округом, був висунутий Партією регіонів). Іде в депутати Ольга Пархомчук, яка свого часу пройшла до міської ради від «Фронту Змін», а потім перейшла до Партії регіонів. Іде в Раду іще один колишній «фронтзмінівець», Дмитро Кропачов, який зараз є частиною команди «Сили людей».

Є у Житомирі і вічні кандидати: Олександр Коцюбко, Юрій Бобер. Вони балотуються на кожних виборах у міську, обласну чи Верховну Раду.

Іде у депутати скандальний Андрій Федірко, якого повязують із Володимиром Дебоєм. Саме йому він підігрував під час революційних подій. Потім активісти викрили його на тому, що він вимагав землю під Житомиром нібито для учасників Майдану, хоча насправді планував продавати її друзям.

Новим обличчям став Василь Щербаков, доброволець батальйону «Київська Русь». Василь зараз є частим гостем ефірів центральних ЗМІ. Також балотується в Раду Олег Умінський, який на останніх виборах зайняв третє місце (після Геннадія Зубка та Сергія Рижука).

Вибори-2014 на Житомирщині: хто іде у Верховну Раду. ІНФОГРАФІКА


Округ №63 (місто Бердичів, Андрушівський, Бердичівський, Попільнянський, Ружинський райони)

У цьому окрузі немає представників ані партії Порошенка, ані Яценюка. Натомість тут балотуються Павло Жебрівський, який свого часу очолював Житомирську ОДА. Також це округ нардепа Анжеліки Лабунської, яка у Раді представляє інтереси олігарха Костянтина Жеваго.

У цьому ж окрузі балотується депутат обласної ради від Партії регіонів Олександр Ревега, перший заступник голови райдержадміністрації та член партії «Свобода» Олексій Побережний, який у Раду іде самовисуванцем. Від «Батьківщини» по округу балотується Сергій Гринчук.

Також в окрузі з 10-ти кандидатів є представник партії «Воля» - Олександр Глушенко; Андрій Дідур від «Сильної України» Тігіпка; Станіслав Лужанський від «Патріотичної партії». Також самовисуванці Олександр Ігнатенко, який проживає у Києві та Костянтин Демчук.

Округ №64 (місто Коростень, Коростенський, Лугинський, Овруцький, Олевський райони).

На відміну від бердичівського округу, тут є представник і Блоку Петра Порошенка – це Володимир Арешонков, заступник голови обласної ради, у минулому - член Народної партії Литвина та представник «Народного Фронту» Андрій Озерчук. У цьому ж окрузі балотується соратник Миколи Присяжнюка, екс-регіонал Володимир Пехов.

Від Опозиційного блоку висунутий Юрій Білошицький, від Лівих Сил – Сергій Вербильчук. Це округ, де балотується представник партії Демократичний Альянс Михайло Кізюк. Від Радикальної партії – журналіст Анатолій Лазаренко. Від партії Сергія Тігіпка – Віктор Пустовіт.

На окрузі балотується ряд самовисуванців: Євген Дзюба, який проживає у Одесі, Юрій Ковалінський, Сергій Ковердун, Роман Очеретнюк з Борисполя, Валентин Савицький із Києва, киянка Тетяна Тимочко і Сергій Ярошовець із Лугин.
№65 (місто Новоград-Волинський, Баранівський, Ємільчинський, Новоград-Волинський, Червоноармійський райони)
Це традиційний округ Володимира Литвина, про який неодноразово писали ЗМІ. У цьому окрузі провладна партія Порошенка не висунула свого кандидата. Самовисуванець Литвин зможе позмагатись із представником «Громадянської позиції» Сергієм Суровим та представником «Батьківщини» Віктором Гончаруком.
Балотуються також від КПУ Леонід Корзун, від партії Тігіпка Олександр Павленко, від Лівих сил Микола Підгурський.

На окрузі зареєстровані також самовисуванці: підприємець Віталій Бойчук, Віктор Весельський, Олександр Захарчук, Сергія Маяцький.

№66 (місто Малин, Брусилівський, Володарсько-Волинський, Коростишівський, Малинський, Народицький, Радомишльський, Черняхівський райони)
Найбільший за площею та за кількістю кандидатів у депутати округ №66. Саме тут самовисуванцями стали екс-регіонал Віталій Журавський, син спікера Литвина Іван Литвин. Від Народного фронту балотується голова Черняхівської райдержадміністрації Павло Дзюблик.

Від Блоку Петра Порошенка до Ради іде Михайло Пухтаєвич, депутат Житомирської міської ради від «Сильної України» Тігіпка.

Більша частина із 32 кандидатів проживають у Києві. Але є такі, які живуть у Маріуполі – наприклад, Максим Кузнєцов. Як відзначають експерти, в більшості випадків – це технічні кандидати.

№67 (частина Богунського району міста Житомира, Житомирський, Любарський, Романівський, Чуднівський райони)

На цьому окрузі також балотується колишній регіонал, який голосував за диктаторські закони 16 січня, Віктор Развадовський. Його рідний брат очолює Чуднівську міську раду. Також в цьому окрузі балотується колишній заступник Дебоя Володимир Кропивницький, який позиціонує себе як представник Блоку Петра Порошенка. Утім, на сайті ЦВК він значиться самовисуванцем.

Партію «Свобода» представляє голова Житомирської районної ради Сергій Крутій. Від партії Сергія Тігіпка балотується Сергій Ушаков, від Радикальної партії – Олександр Шегеда.

Окрім того, на окрузі партія «Батьківщина» висунула депутата облради Олега Білецького.

Таким чином на Житомирщині зареєстровано 102 кандидати. Детальний аналіз перебігу виборчої кампанії окремо в кожному округу чекайте зовсім скоро на «Першому житомирському».

Джерело статті: 1zt.ua

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини