Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
'Міліція застерігає від вибухових

Міліція застерігає від "вибухових" свят. ВІДЕО

06-01-2011
У Новорічні свята попит зростає не лише на цитрусові та шампанське. Неабиякою популярністю користуються піротехнічні засоби. От тільки діти та й дорослі рідше тішаться традиційними бенгальськими вогнями та хлопавками, натомість надають перевагу більш потужним і небезпечним феєрверкам. Яке ж свято без феєрверків і петард? Українці звикли святкувати весело і гучно. Однак, придбавши яскраве задоволення, автоматично можна отримати купу неприємностей. Використання неякісних піротехнічних засобів може призвести до травм різних ступенів тяжкості.

Віталій Пшеничний старший інспектор дозвільної системи УГБ УМВС в області: "З метою недопущення надзвичайних випадків в результаті використання піротехнічних засобів, ми застерігаємо від придбання зазначених предметів в точках, які не спеціалізуються на цьому."

Купувати піротехнічні засоби варто лише у спеціалізованих місцях продажу, де продукція має відповідні сертифікати та інструкції щодо використання. Важливо звернути увагу і на дату виготовлення піротехніки. Проте любителі вибухових іграшок часто нехтують елементарними правилами безпеки, і купують феєрверки на стихійних точках торгівлі. Незаконному розповсюдженню запобігають правоохоронці. Під час проведення спеціальних профілактичних заходів на ринках Житомира міліціянти вилучили понад 4 тисячі несертифікованих піротехнічних засобів.

Юрій Дем’яненко перший заступник начальника УГБ УМВС в області: "В першу чергу звертається увага на якість піротехнічних засобів, всі піротехнічні засоби повинні бути сертифіковані. Під час проведення рейдів працівниками міліції було вилучено біля 200 кілограмів піротехнічних засобів. Це були піротехнічні засоби без відповідної документації і невідомого походження. За порушення обігу було притягнуто біля 30-ти чоловік за статтею 195 зі значком 6, і хочу попередити що це штраф по даній статті передбачає до 60-ти неоподаткованих мінімумів".

Правоохоронці наголошують: особливо небезпечними стають феєрверки та петарди в руках дітей. Відтак батькам необхідно контролювати вибухонебезпечні розваги своїх дітлахів.

За матеріалами ТРК "Житомир"



МНС показало наочно, як горить ялинка від петард:


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини