Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
В Житомирі та області пропонують відмовитися від інтернатів, а сиротам створити умови виховання як у сім'ї

В Житомирі та області пропонують відмовитися від інтернатів, а сиротам створити умови виховання як у сім'ї

14-11-2014
Благодійна організація «Планета для дітей» 14 листопада оголосила про старт на Житомирщині громадської кампанії «Відкриваємо двері дітям», метою якої є підвищення поінформованості суспільства про шкоду і неприйнятність зростання дітей в інтернатах та про існуючі альтернативи виховання поза цими закладами.
До участі у заході долучилися їхні колеги з інших організацій, волонтери та представники державних органів, які займаються вирішенням питань дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки, що виховуються у різних закладах області.
Для присутніх презентували кампанію, яка уже успішно діє в 12 країнах світу, а з 2013 року і в Україні, її завдання і передумови початку реалізації проекту в нашому регіоні.

Також організатори познайомили ближче зі своїми партнерами, які допомагатимуть впроваджувати заходи для повної відмови від інтернатів з переходом до системи виховання дітей в сім'ї або умовах, максимально наближених до сімейних.

Загальна мета кампанії – консолідація зусиль громадянського суспільства заради впровадження системних змін в соціальній політиці, що призведуть до відмови від інституційного догляду дітей.

Станом на 2013 рік у Житомирській області функціонує 16 інтернатних закладів, в яких наразі виховується понад 3400 дітей. При цьому, за словами заступника начальника служби у справах дітей ЖОДА Наталії Пилипенко, 85 % з їх числа влаштовані до сімей, тобто їх навідують чи час від часу забирають до себе родичі, опікуни. Також вона наголошує, що фактично 2, 5 тисяч цих дітей перебувають під опікою.

Також в області є 32 будинки сімейного типу, де виховується одночасно 5-10 дітей, та понад 200 прийомних сімей із 1-4 дітьми. Загалом, у них знаходиться 606 дітей. Ще 73 дитини цьогоріч усиновили іноземні та українські родини.

Декан соціально-психологічного факультету Лариса Журавльова відзначила, що у 90-х роках писала наукову роботу, в якій порівнювала дітей із інтернатів, а також школярів звичайних житомирських шкіл. Перевіряла їх ставлення до ровесників, дорослих і тварин та поведінку в певних змодельованих ситуаціях. Каже, після інтернатів і дитбудинків вихованці більш замкнені, ізольовані і в деякій мірі це провокує якусь жорстокість. Часто вони не мають необхідних навиків і не можуть планувати своє життя. Перебування в будинках сімейних типів дозволяє уникнути цього всього завчасно і діти виростають повноцінними членами суспільства.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини