Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
На фестивалі "Сонячні кларнети" житомиряни можуть послухати президентський оркестр

На фестивалі "Сонячні кларнети" житомиряни можуть послухати президентський оркестр

19-11-2014
Кларнет – наймелодійніший, найчуттєвіший музичний інструмент. У цьому переконані організатори і учасники V Всеукраїнського фестивалю інструментальної музики «Сонячні кларнети», урочисте відкриття якого відбулося 19 листопада в актовій залі Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. І. Огієнка.

Сьогоднішній фестиваль є свідченням високої моралі українців, їхніх друзів, які хочуть жити в мирі і добрі – вважає директор Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. І. Огієнка Микола Покропивний, за ініціативи якого п’ять років тому і були започатковані «Сонячні кларнети». Він висловив вдячність гостям з ближнього і далекого зарубіжжя, що долучилися до цього музичного дійства.

Одним із таких почесних гостей є професор Білоруської державної академії музики ім. А. Луначарського Володимир Скороходов, який передав учасникам фестивалю найщиріші вітання з Білорусі. «Ми душею і серцем з вами, ми дивуємося вашій міцності, вашому нездоланному бажанню відстояти свою націю і незалежність. Ви обрали шлях, яким упевнено йдете», - наголосив професор музики і додав, що житомирський фестиваль є символом людської щирості.

Професор Харківського національного університету ім. І. Котляревського Валерій Алтухов розповів, що молодим музикантом щороку приїздив до Житомира і з юності закохався у наше місто. Усі п’ять років він є почесним гостем фестивалю і свідком його становлення та постійного розвитку. Валерій Алтухов вважає, що Житомир стане меккою кларнетистів, які мріятимуть взяти участь у фестивалі «Сонячні кларнети».

До цьогорічного заходу долучилися люди, які начебто далекі від творчості: працівники Давидівського кар’єру створили пам’ятний знак фестивалю, а компанія «Руден» на честь мистецького дійства виготовила найбільший на Житомирщині торт з однойменною назвою.
Концерти за участю учасників фестивалю відбудуться 19 листопада о 19.00 та 20 листопада о 14.00 в актовій залі Житомирського державного університету імені І. Франка.

20 листопада о 19.00 у залі Житомирського обласного телецентру очікується виступ Національного президентського духового оркестру з солістами, а завершиться мистецьке дійство 21 листопада концертом за участю Київського квартету саксофонів, що відбудеться о 14.00 в актовій залі Житомирського державного університету імені Івана Франка, - повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини