Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
Житомирським студентам влаштували лекцію і перегляд фільму про торгівлю людьми

Житомирським студентам влаштували лекцію і перегляд фільму про торгівлю людьми

03-12-2014
Представниці ГО «Жіночого інформаційно-консультативного центру» 2 грудня провели захід для студентів Житомирського державного технологічного університету, під час якого розповіли як не стати жертвами торгівлі людьми і не потрапити в тенета сучасного рабства.

Молодіжну аудиторію ознайомили із ризиками працевлаштування за кордоном чи співпраці з незнайомими людьми, які пропонують гарний заробіток за виконання відносно легкої роботи.

Також студентам продемонстрували фільм за участю трьох заробітчан, які через складні життєві та фінансові ситуації погодидилися працювати швеєю, будівельником та вантажником. Натомість потрапили у нелюдськи умови експлуатації, сексуальне рабство та знущання й побиття. Їм дивом вдалося врятуватися, але щорічно сотні українців через нещасні випадки чи виснаження гинуть у підвалах, складах далеко від рідного дому. Їх важко знайти чи вийти на їх слід, адже ніякої контактної інформації зазвичай вони не лишають і вірять лише словам так званих вербувальників.

Після приїзду у невідому країну чи місто у них відбриають документи і змушують цілодобового працювати чи обслуговувати клієнтів. Про харчування, оплату, нормальні умови проживання ніхто не дбає.

За офіційною інформацією, до міжнародних організацій за 10 років за допомогою звернулося 11 тисяч українців, які стали жертвами торгівлі. Зазвичай їх продають партіями замовнику за визначену суму, а далі у кожного своя доля. Ті, хто повернулися додому, потребують реабілітації, адже мають не лише проблеми зі здоров’ям та психологічним станом.

У минулому році була надана відповідна допомога 405 особам, серед яких і мешканці Житомирської області. Варто розуміти, що після пережитого багатьом не вдається повернутися до нормального життя чи влаштуватися на роботу, зі сторони оточуючих вони відчувають засудження.

У «Жіночому інформаційно-консультативному центрі» працюють не лише з жертвами торгівлі і домашнього насильства, але й займаються просвітницькою діяльністю серед різних груп населення. Констатують, що за останні 5 років збільшилася кількість саме чоловіків, які потрапляють у трудове рабство. Потенційною групою ризику залишається молодь – їх використовують як дешеву робочу силу або ж заманюють на роботу за кордон.

Тому важливо знати завчасно, що може ховатися за пропозиціями і приємними людьми, які їх озвучують, аби не потрапити в ситуації, що можуть зруйнувати їх кар’єру та життя.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини