Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Житомирська студентка стала резиденткою «Станіславського феномену»

Житомирська студентка стала резиденткою «Станіславського феномену»

12-12-2014
Студентка ЖДУ імені Івана Франка Юлія Кручак стала учасницею Першої в Україні резиденції для молодих україномовних письменників «Станіславський феномен» (м. Івано-Франківськ).

Про це інформують на сайті університету.

Юлія Кручак (справжнє ім’я Юлія Вербило) – поетеса, художниця, майстриня відеопоезії, засновниця благодійно-мистецького фонду на підтримку онкохворої молоді «АрТерапія». Учасниця багатьох фестивалів та мистецьких акцій. Лауреатка всеукраїнського конкурсу «Нові імена України» (2012), переможниця конкурсу «Молода республіка поетів» (2014).

Перемога у фестивалі «Молода республіка поетів» (м. Львів) забезпечила Юлії участь у «Станіславському феномені».

«Попередні роки переможцям видавали книжку, а цього року призом став "Феномен". Оскільки я ще не готова до видання власної збірки, то приз став справді для мене кориснішим і важливішим», – ділиться поетеса.

Юлія Кручак (м. Житомир), Анжела Богаченко (м. Київ), Наталя Єрьоменко (м. Чернівці) – гості резиденції осіннього покликання. Протягом місяця учасниці перебували у резиденції: спілкувалися з місцевими діячами культури та мистецтва, їздили до карпатських гір; виконували презентації. Юлія згадує, що виступила з власною поезією в м. Чернівці, а також в районному центрі Івано-Франківської області – м. Городенка. Крім цього, за час перебування в Івано-Франківську, поетеса відзняла дві відеопоезії: на вірші Івана Непокори та Наталії Ткачик.

Написання одного есе в тиждень – обов’язкова умова проживання у резиденції. Твори учасників увійдуть до альманаху резиденції. Так, наприкінці листопада відбулась презентація альманаху «Станіславський феномен. Принагідні гості». До книги увійшли есе резидентів покликань 2013–2014 рр. Усі твори натхненні Івано-Франківщиною.

Раніше Юлії не доводилось працювати в прозовому жанрі, тому для неї такий досвід був на користь. Що з того вийшло – читач може переконатися сам, примірники альманаху уже розповсюджені.

«Нові корисні знайомства, натхнення, достатньо велика кількість написаних картин та віршів, два нових відео та купа емоцій і вражень – те, що я привезла зі Станіслава», – ділиться враженнями від поїздки поетеса Юлія Кручак.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини