Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини

Студенти училища культури скаржаться на утиски

31-01-2011
Ми, студенти, які проживають в гуртожитку Житомирського училища культури ім. І. Огієнка, просимо звернути увагу на систематичні порушення і обмеження наших громадянських прав з боку адміністрації і студентської ради гуртожитку. Так, 19.01.2011 приблизно о 23:20 до однієї кімнати увірвався член студентської ради, Ігор Пінчук, який в грубому наказовому тоні став вимагати вимкнути світло, незважаючи на те, що двоє дівчат, що мешкають в цій кімнаті, готувались до занять. Він мотивував це тим, що світло, нібито, заважає охороні і вахтеру.

Членами студентської ради щотижня проводиться перевірка кімнат на чистоту, часто без відома і згоди мешканців. Після перевірки виставляється оцінка від 1 до 5 балів. Якщо кімната отримує оцінку 2, або 1 мешканців кімнати викликають на студентську раду, де вони отримують попередження. В разі другого попередження мешканців кімнати змушують заплатити штраф, розмір якого визначає студентська рада на чолі з комендантом шляхом голосування. Їх розмір абсолютно нерегламентований і коливається від 50 до 100 грн. з кімнати. Відомі випадки, коли кімнати штрафувались неодноразово.

Під час виконання цих перевірок представники студентської ради ведуть себе агресивно, зокрема вищезгаданий Ігор Пінчук прискіпувався до того, що в одній з кімнат випрані рушники сушились на бильцях ліжок. До іншої кімнати він з’явився, як здалось мешканцям кімнати, в нетверезому стані. На їхнє зауваження він заявив, що «…пляшка пива нічого не значить». На студентській раді він мотивував це тим, що в його одногрупниці було День народження. Хоча в правилах гуртожитку чітко вказано, що з’являтись в гуртожиток в нетверезому стані заборонено.

На засіданнях студентської ради комендант та деякі члени студентської ради постійно підвищують голос на мешканців, часто неповнолітніх, ображаючи та принижуючи їх гідність. Іноді це призводить до того, що мешканці не витримують цього тиску і починають плакати.
На спокійне зауваження однієї з мешканок, з проханням не підвищувати на них голос, одна з членів студентської ради заявила, що «твій спокійний тон викликає в мене агресію».

На початку навчального року мешканкам однієї з кімнат було зауважено, щоб вони не милися в туалетах, а в кімнатах. На той час душ не працював. Дівчата зауваження прийняли до уваги, і більше інцидент не повторився. А нещодавно адміністрація почала тиснути на них, згадуючи цю ситуацію.

Також адміністрація тисне на мешканців з вимогою зробити ремонт в кімнатах за власний рахунок, обіцяючи при цьому більше до них не прискіпуватись. Хоча правилами це не передбачено.

21.01.2011 заступник директора Грабовський В.Й. помітив, що повнолітня мешканка гуртожитку палила неподалік від будівлі гуртожитку і став вимагати від неї заплатити штраф – 50 грн., за паління в громадському місці, хоча на території гуртожитку не виділене місце для паління. В той же час неподалік палило декілька студентів, проте до них претензій він не пред’явив. Що свідчить про його упереджене ставлення до цієї студентки, з метою тиску на неї, оскільки вона неодноразово протестувала проти порушення власних прав з боку адміністрації гуртожитку.
Ці приклади є лише частиною системних порушень наших прав і свобод адміністрацією та студентською радою гуртожитку. До цього всього додаються періодичні образи в нашу сторону, що принижує нас.

Просимо Вас дослухатись до нашої скарги і вплинути на ситуацію.

Мешканці гуртожитку

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини