Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
МВС "притисло" стихійних гендлярів на трасі Київ-Чоп

МВС "притисло" стихійних гендлярів на трасі Київ-Чоп

07-02-2011
Стихійна торгівля, як явище, що «прижилося» на вулицях наших міст та автошляхах, не потребує зайвого представлення. З року в рік на самовизначених місцях виникають все нові й нові торгівельні точки, а подекуди й ринки. Про елементарне недотримання санітарних умов та порушення вимог законодавства переважно ніхто не задумається, забуваючи про розплату за свою легковажність. Купуючи товари на трасі чи посеред вулиці, громадяни наражають організм на цілий «букет» захворювань, в першу чергу шлунково-кишкового тракту, ставлячи під загрозу власне здоров’я.

Особливе занепокоєння у правоохоронців викликає неконтрольована торгівля на трасі державного значення Київ – Чоп. Консервацію, варення, віники для бані, м’які іграшки – у тутешніх торгівців ви знайдете все, чого б вам забажалося, проте потім не нарікайте на погіршання самопочуття.

Оскільки ситуація набрала загрозливих обертів, а «точки» з’являються, «як гриби після дощу», УМВС України в Житомирській області проводяться рейди з метою припинення здійснення незаконної торгівлі.

Так, днями працівники управління громадської безпеки УМВС в області спільно з Коростишівським райвідділом міліції та УДАІ провели перевірку стихійних ринків на одному із відрізків траси Київ – Чоп.

Торгівці, побачивши міліціонерів, не були здивовані, оскільки під час подальшого спілкування самі ж розповіли, що їхня діяльність знаходиться поза законом.

«Ми щомісяця сплачуємо штрафи майже по 400 гривень, краще б офіційно податок платили», - говорить один з власників придорожньої лавки. Про свої спроби працювати на місцевому каменеобробному підприємстві згадує з розпачем: «За 10 днів роботи мені заплатили 20 гривень, а передбачалося 80 у день. То я звідти пішов, краще стояти на морозі і продавати віники по 10 гривень».

Для цих людей їхня торгівля є основним джерелом доходів та утримання сімей. Ірина, що торгує поблизу міста Коростишева, пояснює: «Я сама кажу, що нашу «контору» вже давно мали б розігнати, але ж ніхто з наших не зав’язує. Тим паче попит породжує пропозицію – машини весь час зупиняються. У нас навіть з’явилися постійні клієнти».

За день торгівлі на трасі власник такої «точки» отримує 100 і більше гривень прибутку, а, як вони кажуть, «зовсім бідові» - до 50.
Коментуючи результати проведеного рейду, інспектор УГБ УМВС України в Житомирській області Олександр Господарчук зазначив: «На даний час, відповідно до розпорядження УМВС проходять заходи щодо перевірки та відпрацювання ринків і ліквідації місць стихійної торгівлі.

Хотів би наголосити, що деякі громадяни самі породжують торгівлю у заборонених місцях, не враховуючи, що придбані продукти чи іграшка, якою буде гратися дитина, принесуть більше шкоди, аніж радості.

Виникають серйозні сумніви щодо походження пропонованих продуктів, тому що у торгівців відсутні сертифікати відповідності чи якості даних товарів.

Тільки 4 лютого на одному з відрізків дороги Київ – Чоп, нами було задокументовано п’ять правопорушень, передбачених ст. 160 (торгівля з рук у невстановлених місцях) та три факти правопорушень, передбачених статтею 140 (створення малих архітектурних форм, що створюють перешкоди безпеці дорожнього руху) Кодексу України про адміністративні правопорушення».

Аргументами на захист свого «бізнесу» торгівці називають мізерні заробітки чи відсутність робочих місць і невтілені ідеї місцевої райдержадміністрації та мерії. За словами людей, на попереднє звернення до керівної ланки, їм дали обіцянку створити торгівельний майданчик, де б вони не відчували себе правопорушниками, проте «віз і нині там».

В будь-якому випадку, як би не вирішувалося це питання, стихійна торгівля мусить стати на легальну основу діяльності або ж – зникнути.

Антон СИЧЕВСЬКИЙ,
ВЗГ УМВС України
в Житомирській області


МВС "притисло" стихійних гендлярів на трасі Київ-Чоп

МВС "притисло" стихійних гендлярів на трасі Київ-Чоп

МВС "притисло" стихійних гендлярів на трасі Київ-Чоп

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини