Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
На Житомирщині внаслідок укусу змії селянин перебуває в реанімації

На Житомирщині внаслідок укусу змії селянин перебуває в реанімації

09-06-2015
8 червня на пункт зв’язку 12-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Овруч надійшло повідомлення про те, що в с. Білокам’янка чоловіка вкусив небезпечний плазун. Про це надзвичайників сповістив черговий Овруцької центральної районної лікарні.

Як з’ясувалося, 50-річний селянин порався по господарству на власному подвір’ї. Раптом він відчув різкий біль у правій нозі. Постраждалий оглянув ногу і побачив, що в нього на голіностопі з’явилася рана, що була схожа на укус. Поблизу ж було помітно як відповзає змія. Чоловік почав втрачати свідомість, але встиг покликати на поміч. Рідні одразу викликали «швидку допомогу».

Селянина було госпіталізовано до реанімаційного відділення Овруцької центральної районної лікарні з діагнозом: укус змії. За останньою інформацією, стан хворого тяжкий, але стабільний. Чоловік поступово починає приходити до тями.

– Найбільшу небезпеку змії несуть тоді, коли в них починається шлюбний період (травень-червень), – розповідає начальник медичної служби У ДСНС Житомирщини Андрій Митрофанов. – Змії є холоднокровними тваринами і досить полюбляють тепло. Саме тому їх можна побачити на теплому камінні, підвищеннях, пеньках... Це їх улюблене середовище перебування, де вони гріються. Особливу увагу необхідно звертати на одяг. Зокрема, коли йдемо до лісу, то варто максимально закрити усі ділянки шкіри. Одягатися треба щільно та зручно. Проте перш за все, підберіть правильне взуття, адже найчастіше небезпечні плазуни кусають людей за ноги. В той же час більшість із нас занадто перебільшує небезпеку від змій. У нас на території Житомирщини лише гадюка звичайна несе для нас відносно смертельну небезпеку. Нам просто треба обережніше себе поводити і не чіпати небезпечних плазунів.

Якщо ви вже почали допомагати постраждалому самотужки, то кров'янисту рідину, що відсмоктується, треба відразу ж спльовувати. Відсмоктування не можуть робити люди, у яких у роті є язви або ранки. Потім з підручних матеріалів на уражену кінцівку накладають шину і вживають заходів для екстреного транспортування потерпілого в лікувальну установу. Під час транспортування на місце укусу прикладають холод та дають якомога більшу кількість рідини, щоб зменшити концентрацію отрути в організмі та сприяти його виділенню із сечею.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини