Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
У Житомирі представили антологію націоналізму

У Житомирі представили антологію націоналізму

11-03-2011
ВО «Свобода» виступила співорганізатором презентації першого тому збірки «Антологія українського націоналізму», яка відбулась сьогодні 11 березня у приміщенні Житомирського державного університету імені І. Франка. На захід завітали упорядник Антології, публіцист Віктор Рог, голова ВМГО «Молодіжний націоналістичний конгрес» Сергій Кузан, а також заступник Голови обласної організації ВО «Свобода» Надія Мудренок, депутати від ВО «Свобода» Валентин Стойко, Михайло Сліпченко, Максим Вілівчук.

Як зазначив упорядник Віктор Рог, збірку можна вважати своєрідною хрестоматією українського націоналізму. Ідеологічним обґрунтуванням організованого націоналістичного руху слід вважати праці Миколи Міхновського «Самостійна Україна» і Дмитра Донцова «Націоналізм», написані на початку століття.

Зокрема в Антології представлені публікації знаних ідеологів українського націоналізму: Зенона Коссака, Дмитра Мирона, Олени Теліги, Ярослава Стецька, Юрія Липи, а також уродженців Житомирщини Олега Ольжича і Миколи Сціборського.
Презентація пройшла у вигляді діалогу за круглим столом, відбулося спілкування студентства, викладачів та членів ВО «Свобода» з автором книги.

«Маємо велике сподівання, що з допомогою ВО «Свобода» книга знайде своїх прихильників серед українців різного віку, не тільки філологів та істориків, а також пересічних громадян - справжніх патріотів, котрі дбають про відродження Нації» - зауважив упорядник Антології Віктор Рог.

«Ми пишаємося тим, що до Антології увійшли твори наших земляків Ольжича і Сціборського, які закладали підвалини українського націоналізму. Переконаний, що кожна українська бібліотека мусить мати цю книгу, яка покликана виховати молоде покоління українців», - зазначив голова Житомирської обласної організації ВО «Свобода» Сидір Кізін.

За задумом, пропонована збірка є лише першою частиною двотомника, до другого тому мають увійти матеріали Великих Зборів та конференцій ОУН і авторські публікації другої половини ХХ століття. На квітень - місяць спільно з ВО "Свобода" запланована презентація ІІ-го тому "Антології українськорго націоналізму" та проведення розширеної зустрічі з національно свідомими українцями в обласній бібліотеці імені Олега Ольжича. Визначені основні вектори співпраці житомирської "Свободи" та автора в популяризації видань.

Прес-служба Житомирської
обласної організації ВО "Свобода"


У Житомирі представили антологію націоналізму

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини