Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
В Житомирі волонтери знаходять господарів для безпритульних собак.

В Житомирі волонтери знаходять господарів для безпритульних собак.

12-06-2015
У приміщенні на околицях Житомира з січня 2014 року функціонує міні-притулок "Лучик" для тимчасового утримання і реабілітації безпритульних тварин.
Ініціатором створення такого закладу була Олександра Мельничук, яка представляє "Житомирську міську організацію захисту тварин". До неї приєдналося ще кілька волонтерів і вони разом почали доглядати за собаками, яких підбирали з вулиці.

З того часу й донині волонтери в першу чергу займаються тваринами, які постраждали внаслідок жорстокого поводження з ними, а також потрапили у автомобільні аварії. Нині у притулку 26 собак. У кожного свій вольєр, миски для води та їжі, а головне - кличка. Тварини доглянуті, грайливі і не агресивні, стерилізовані та мають необхідні щеплення. Кожного песика фотографують і разом з історією його порятунку виставляють пост у соцмережі.
Таким чином, розповідає Олександра, шукають для собак нових господарів. Скількох тварин вдалося прилаштувати дівчата не рахують, але кажуть, що за ці місяці домашні улюбленці з'явилися в родинах усіх їхніх друзів.

Гуляють тварини у окремому приміщенні або на загородженому майданчику в дворі. У тварин є іграшки, місця для лежання. Окремо облаштоване приміщення для зберігання кормів та інвентарю.

"Ми почали працювати більше року тому. З приміщенням допоміг наш меценат - депутат Житомирської обласної ради Олег Корх. Він підтримує притулок і на сьогоднішній день, - відзначає Олександра Мельник. - Спочатку робили все своїми волонтерськими силами, але зараз 6 днів на тиждень тут працює окремий працівник, якій ми платимо заробітну плату. Ці гроші також збираємо всі разом. Вона доглядає за собаками, прибирає, годує. Увагою в нас ніхто не обділений, усіх любимо. На вихідних гратися із собаками приїздимо всією командою. Роботи вистачає. Нещодавно ми підписали договір про постачання безкоштовного корму для собак із фірмою "Happy Paw". Один мішок коштує більше 400 гривень, а вистачає його на днів три, тому ви розумієте, якою цінною для нас є така допомога. Взимку запарюємо собачкам ще "Мівіну". Нам часто дзвонять і пишуть, щоб забрали собак з різних районів міста, але ми намагаємося допомагати саме постраждалим тваринам. Звертаємося у спеціалізовані клініки, де їм надають фахову допомогу, виходжуємо тварину і влаштовуємо у якусь родину. Спеціального ізолятора для хворих тварин нема, тож інколи на період реабілітації хтось із дівчат бере їх додому".

Усі кошти на лікування тварин волонтери також шукають самі. Інформацію про збір грошей на потреби притулку так само поширюють у соціальних мережах. Часом провідати тварин приїздять представники й інших зоозахисних організацій та усі небайдужі.

"Ми співпрацюємо з Австрійським благодійним фондом «Чотири лапи», який безкоштовно стерилізує тварин. Протягом 2012-2013 років завдяки спільним зусиллям було простерилізовано 1068 собак, а в минулому році – 1592. Плануємо в найближчий час подвоїти ці цифри, щоб досягнути принаймні позначки 4 тисячі. Ще ми співпрацюємо з рекламним агентством, які створили нам п’ятисекундний ролик, що транслюється у 28 маршрутних таксі міста Житомира№, - додає Олександра Мельник.



В день нашого візиту в притулку зустріли студентів Житомирського державного технологічного університету. Наталія Гончаренко, яка закінчує цей вуз і волонтерить у "Лучику" розповідає, що завдяки одному з проектів команди «Enactus ЖДТУ» вдалося виграти 10 тисяч гривень на прилад для обігріву притулку, сітку і деревину для вольєрів.

Окремо у рамках проекту в школах міста проводили уроки, під час яких учням розповідали про безпечне поводження з безпритульними тваринами.


Джерело статті: 1zt.ua

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини