Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
На Житомирщині створюють соціальне швейне підприємство

На Житомирщині створюють соціальне швейне підприємство

20-07-2015
Сьогодні, 20 липня, відбулося засідання круглого столу з питань впровадження проекту «Запобігання торгівлі людьми в Україні шляхом посилення економічних можливостей представників груп ризику».

У засіданні взяли участь координатор проектів ОБСЄ в Україні посол Вайдотас Верба, національний менеджер проектів ОБСЄ Тетяна Реденко, національний спеціаліст проектів ОБСЄ Ігор Сєргеєв, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь та координатор проекту «Запобігання торгівлі людьми в Україні шляхом посилення економічних можливостей представників груп ризику» у Житомирській області Ірина Бабенко.

За фінансової підтримки урядів Канади та Норвегії, у співпраці із спеціальним представником та координатором ОБСЄ з протидії торгівлі людьми у Відні, планується відкрити соціальне швейне підприємство для незахищених верств населення. Проект буде реалізовувати громадська організація «Жіночий інформаційно-консультативний центр», яка працює вже 15 років у сфері протидії торгівлі людьми. Саме вона буде навчати та долучати до справи жінок, які не мають роботи та потребують допомоги, для пошиття лінії жіночих ділових блузок класичного стилю білого кольору.

«Важливість проекту полягає в тому, аби в нинішніх умовах дати незахищеним верствам населення можливості для власного розвитку, а не пряму матеріальну допомогу, яка стає певним наркотиком. Людина звикає отримувати допомогу і не розвивається як індивідуум. Цей проект реалізується не лише для того, аби працевлаштувати певну кількість людей, а дати приклад і показати суспільству, як потрібно працювати з незахищеними верствами населення. Приклад, як давати вудку, а не рибу, щоб люди отримували поштовх до самореалізації», – сказав заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

Головна мета проекту – створення нових економічних можливостей для постраждалих від торгівлі людьми та представників групи ризику, включаючи внутрішньо переміщених осіб.

«Засновані в рамках проекту соціальні підприємства створюватимуть реальні перспективи для посилення економічних можливостей, що матимуть позитивний вплив на заходи з протидії торгівлі людьми в Україні. Соціальні підприємства у Європі є успішними, напівкультовими. Вони вийшли на конкурентоспроможній рівень. До цього потрібно прагнути», – сказав координатор проектів ОБСЄ в Україні, посол Вайдотас Верба.

Джерело статті: Рупор Житомира

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини