Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
Молодята з Житомирської області, на весіллі у яких отруїлося 68 людей, вважають, що вся справа у воді

Молодята з Житомирської області, на весіллі у яких отруїлося 68 людей, вважають, що вся справа у воді

23-07-2015
На Житомирщині 68 людей отруїлися після святкування весілля, на якому гуляло дві сотні гостей. На другий день після застілля до лікарні потрапили четверо дітей і 8 дорослих, решта гостей лікуються вдома.

«Переважно скарги були на підвищення температури тіла, на болі у верхній частині живота, на загальну слабість, на відчуття болю в м'язах тіла. Далі ці пацієнти були скеровані в інфекційне відділення. Ті, хто був у задовільному стані, були виписані з стаціонару», - коментує заступник головного лікаря з медичної частини Житомирської районної лікарні Валерій Шуляк.

На весіллі гуляли дві сотні людей, але більшість постраждалих селян до лікарів не звернулися. Обласна СЕС разом з медиками навідалась у село Левків і з’ясувала: потерпілих – 68, серед них 18 дітей. На стаціонарному лікуванні в обласній дитячої лікарні перебуває дві 6-річні сестрички. Вони вживали страви з м’яса та салати з майонезом.

«Поступало тільки двоє дітей. Сьогодні три бригади лікарів працювали на районі у вогнищі. Оглянуто 13 дітей. Всі у задовільному стані. Решта дітей також їла шинку, вживали голубці, салати з майонезом», - каже лікар-інфекціоніст Житомирської обласної дитячої лікарні Ольга Марченко.

Святкування відбувалося в кафе « У Тичини». Нині тут зачинено, на подвір’ї відчувається запах хлору. Молодята Павло та Катерина засмучені тим, що сталося, але впевнені: усі харчі були свіжими. Вони припускають, що причиною отруєння могла стати вода, яку привезли для приготування страв та миття посуду.

«У мене самого теж це було все, але зараз краще. Я так само дізнавався у людей, я дізнавався спеціально», - розповідає наречений Павло Пилипчук.



«Ми спочатку помітили по своїх рідних, близьких, а потім почали дзвонити всім. У мене сестра двоюрідна, вона їла тільки картоплю і салат з капусти, і їй теж було погано», - каже наречена Катерина Пилипчук.

Селяни в один голос переконують: у кафе репутація гарна, тут постійно справляють бенкети і поминки, але отруєння сталося вперше.

На місці масового отруєння побували санепідеміологи. Наразі вони чекають результатів аналізів.

«Було відібрано проби продуктів харчування, питної води, змиви бактеріологічні і бактеріологічне обстеження осіб було здійснено. Наразі бактеріологічні дослідження тривають, результати будуть відомі пізніше. Наразі попередній діагноз встановлено - гостра кишкова інфекція, гастроентероколіт», - каже завідувач сектору доступу до публічної інформації головного управління Держсанепідслужби у Житомирській області Ганна Щербатюк.

Що стало збудником інфекції, фахівці обіцяють з’ясувати вже до кінця тижня.

Джерело статті: Житомир-інфо

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини