Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
Івакін закликав повернутися обличчям до гуманізму

Івакін закликав повернутися обличчям до гуманізму

13-04-2011
Дев’ятого квітня у Львові відбулось розширене засідання колегії Міністерства внутрішніх справ України за участю Міністра генерал-лейтенанта міліції Могильова А.В. Майже цілком воно було присвячено запровадженню в усіх структурах міліції принципово нових критеріїв оцінки її діяльності.

Віднині одним із основних і визначальних показників нашої роботи має стати такий чинник, як дотримання прав людини, практичне втілення принципів законності, гуманізму, поваги до особистості та соціальної справедливості. Саме на ці наріжні камені у своїй діяльності повинен орієнтуватися будь-який працівник, від рядового міліціонера до керівника, по них звіряти кожен свій вчинок і будувати стосунки з громадянами.

На жаль, у даному відношенні ми нерідко спостерігаємо зовсім протилежне. І це надзвичайно турбує керівництво Управління і мене особисто. Лише за останні три місяці до УМВС надійшло понад 200 скарг на протиправні дії чи бездіяльність окремих працівників міліції. У них акцентується увага на порушення конституційних прав громадян, тяганину при розгляді їх звернень, невжиття передбачених Законом заходів до правопорушників, неадекватне застосування працівниками міліції фізичного впливу тощо.

У ряді випадків професійна безпорадність при розкритті та розслідуванні злочинів штовхає окремих працівників до вчинення таких протиправних дій, як психологічний тиск на підозрюваних і свідків, а іноді – до фізичного насилля й наруги. Гонитва за, так званою, «благополучною» статистикою спонукає приховувати злочини від обліку, приймати незаконні рішення про відмови у порушенні кримінальних справ чи безпідставне їх припинення, що, в кінцевому результаті, нічого, окрім негативного громадського резонансу, не приносить.

Я неодноразово попереджав про категоричну недопустимість подібних дій і безальтернативне звільнення з органів внутрішніх справ винних у їх скоєнні. Лише за минулий та поточний рік саме з цих причин зі службою розпрощались більше 40 працівників. Таким реагування буде і надалі. Принциповим, суворим, але справедливим.

Ні на мить не варто забувати, що міліція – для людей, а не навпаки, що ми служимо народу.

Начальник
полковник міліції

Ю. ІВАКІН

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини