Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
В Житомирі 170 учасників АТО подали документи щодо звільнення від сплати за комуналку

В Житомирі 170 учасників АТО подали документи щодо звільнення від сплати за комуналку

09-10-2015
Виконавчими органами міської ради розпочато роботу щодо звільнення від сплати комунальних послуг учасників АТО, членів їх сімей та сімей загиблих.
Про це розповіла начальник управління праці та соціального захисту населення Житомирської міської ради Вікторія Краснопір.
Рішення міськради від 29.07.2015 № 936 «Про звільнення від сплати комунальних послуг учасників АТО, членів їх сімей та сімей загиблих» передбачає звільнення від сплати окремих житлово-комунальних послуг (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, централізованого водопостачання та водовідведення, централізованого опалення та постачання гарячої води, вивезення ТПВ) всіх учасників антитерористичної операції та членів їх сімей з 01.09.2015 року до 31.12.2015 року.
Крім того, на найближчій сесії на розгляд депутатів міської ради буде винесено новий проект документу для внесення змін в прийняте рішення для практичного його застосування.
«Запропонованим проектом передбачено певний поділ. Зокрема, учасники АТО, які мають довідки, але ще не мають статусу учасника бойових дій, будуть звільнені на 100 % від сплати за житлово-комунальні послуги за рахунок міського бюджету. Учасники бойових дій, яких держава уже звільнила на 75 % на підставі відповідних посвідчень, будуть отримувати відповідну знижку з міського бюджету 25 %. Члени сімей загиблих звільнятимуться від сплати житлово-комунальних послуг на 100%, а в разі наявності статусу члена сім’ї загиблого військового – на 50 % за рахунок міського бюджету, так як для них передбачено отримання пільги на 50% з державного бюджету», - зазначила Вікторія Краснопір.
Згідно проекту рішення, скористатися пільгою можуть військовослужбовці та члени їх сімей, які зареєстровані або фактично проживають у м. Житомирі (на підставі відповідної довідки ВЖРЕПу чи іншої структури, яка надає послуги з утримання будинку), інформують на сайті міськради.
У випадку реєстрації військовослужбовця та членів його сім’ї за різними адресами, правом на пільгу зможуть скористатися або військовослужбовець, або члени родини за вибором.
Начальник управління праці та соціального захисту населення наголошує, що пільга діятиме на період з 1 вересня до 31 грудня 2015 року. За її словами, 170 учасників АТО вже подали документи щодо звільнення від сплати за житлово-комунальні послуги, більш ніж 400 осіб отримали консультації з питань користування пільгою.
Згідно рішення від сплати житлово-комунальних послуг звільняються такі категорії населення:
1) учасники бойових дій;
2) особи, які брали участь в проведенні антитерористичної операції;
3) члени сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції.
Прийом документів щодо звільнення від сплати комунальних послуг учасників АТО та членів їх сімей здійснюється в приміщенні Житомирської міської ради кім. 110.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини