Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
В Житомирі на виставці покажуть погляди захисників

В Житомирі на виставці покажуть погляди захисників

12-10-2015
На другому поверсі Житомирського державного університету імені Івана Франка 13 жовтня об 11.00 презентують 50 світлин експозиції під назвою «Погляд АТО».

Фотоекспозиція є соціальним проектом, який реалізується з благословення отця Богдана Бойка – настоятеля Свято-Михайлівського кафедрального собору.
Мета проекту – за допомогою фотомистецтва заохотити сучасників до роздумів над темами світоглядних цінностей та зініціювати на суспільному рівні дискусію про потреби мислити категоріями суспільної безпеки. За задумом, проект охопить 1000 обличь учасників АТО. Будуть серед них і військові, і медики, і кухарі, і механіки.

Автор фото – житомирський фотограф-аматор Леонід Шрайбікус. Художня обробка світлин – студент-четвертокурсник Житомирського державного університету імені Івана Франка Роман Іванчик.

Організатори виставки «Погляд АТО»: фотограф-аматор Леонід Шрайбікус та Житомирський державний університет імені Івана Франка.

Особливість експозиції полягає в тому, що персонажі – це військові, які побували у зоні АТО і пліч-о-пліч пережили події блокади аеропорту, полону, поранень та жахи запеклих боїв за кожен клаптик української землі. Тому фотографи намагалися зафіксувати прямі погляди захисників, у яких відображений увесь спектр людських емоцій та пам'ять про моторошні події.

На фото чітко видно, що наші захисники – це люди з сильним внутрішнім стержнем та міцною волею. Зустрітись з поглядом військового один на один для кожного з нас – це заглянути в обличчя справжньої війни і разом із тим надзвичайної гідності. Ще відчути при цьому свою перебільшену значущість тут, на мирній українській землі, і невпевненість. У погляді наших героїв відбивається їхній світ. Заглянувши на фото у їхні очі, можна дізнатися, наскільки різняться наші світи, а часто й цінності. І зробити висновки з цього.

У відкритті фотоекспозиції візьмуть участь: ректор ЖДУ ім. І. Франка Петро Саух, командири легендарних батальйонів, захисники, представники духовенства, громадськість і житомирські митці.

Фотовиставка «Погляд АТО» працюватиме протягом двох тижнів на другому поверсі центрального корпусу Житомирського державного університету імені Івана Франка за адресою: м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 40.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини